– Dette er et øyeblikk jeg aldri vil glemme

For første gang på ti måneder har USA en ambassadør i Israel.
USAs nye ambassadør til Israel, Tom Nides, landet på Ben Gurion 29. november 2019. (Foto: US Embassy)

Tom Nides, USAs nye ambassadør til Israel, ankom Israel mandag 29. november. De siste 10 månedene har ikke USA hatt en ambassadør i Israel, etter at perioden til tidligere ambassadør David Friedman gikk ut 20. januar.

– Mitt hjem blir i Jerusalem og snart vil jeg reise over hele landet for å komme i kontakt med Israels rike historie og kultur, sier ambassadøren.

Nides skal ikke bo 1800-tallsbygget som USA eier i Agron Street i Jerusalem, hvor hans forgjenger bodde før han gikk av. Den amerikanske ambassaden skal leie en annen bolig i Jerusalem for den nye ambassadøren.

– Etter min første tur til Israel skrev jeg i min lokale avis at i det øyeblikket jeg satt mine føtter på bakken, så hadde jeg en følelse jeg aldri vil glemme. Å lande i dag i Israel som USAs ambassadør er et annet øyeblikk jeg aldri vil glemme, sier Nides, som besøkte Israel for første gang da han var 15 år.

USA solgte boligen i Herzliya som hadde vært hjemmet til amerikanske ambassadører siden 1960-tallet, som en del av prosessen med å flytte ambassaden til Jerusalem. Den staselig boligen langs Middelhavskysten ble solgt for over 600 millioner kroner ved slutten av 2020.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise