Økte vannkvoter

Det er tidligere bestemt at de israelske bøndene får bare 50 % så mye vann som tidligere. Nå er denne kvoten økt litt: De får 58 %.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Bakgrunnen er at denne siste vinteren gav vesentlig mer nedbør enn vanlig, slik at Gennesaretsjøen steg helt opp til 209,76 m under havets nivå. Det er bare 86 cm fra maksimum. (Dersom nivået blir høyere, blir det flom i Tiberias. Det unngås ved at man i så fall lar vann renne fra Gennesaretsjøen og sørover mot Dødehavet, noe som ellers ikke gjøres lenger.) – Siden nedbørsesongen er over, har vannet begynt å falle igjen i Gennesaretsjøen. Det faller med ca. en tredel av en centimeter per dag.

I 2001 gikk 658 millioner kubikkmeter ferskvann til bruk i hjemmene og privat bruk i byene. 120 millioner kubikkmeter vann gikk til industrien, og 563 millioner kubikkmeter til jordbruket. I tillegg fikk jordbruket 459 millioner kubikkmeter renset spillvann.

Vannproblemet framover skal løses ved at mer vann brukes om igjen til jordbruksformål. Og så er israelerne i ferd med å bygge en rekke avsaltingsanlegg for sjøvann.

Kilde: Artikkel i Jerusalem Post 11. juni 2003 av David Rudge.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBedring i økonomien
Neste artikkelVarig eller midlertidig løsning?
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise