Israel leder sesjon ved verdensforumet for vann

Tirsdag ledet Israels energi- og vannminister en rundbordskonferanse om vannrensing ved årets Verdensforum for vann. Han utfordrer medlemslandene til å doble vannrensingen innen 2025.
Omkring 93 prosent av kloakkvannet i Israel blir renset. (Illustrasjonsfoto: Stefan Ray, flickr.com)
Omkring 93 prosent av kloakkvannet i Israel blir renset. (Illustrasjonsfoto: Stefan Ray, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Verdensforumet for vann møtes for sjette gang siden 1997 denne uken med temaet «Tid for løsninger». Møtet finner sted i Marseilles i Frankrike. Forumet har som mål å «mobilisere kreativitet, innovasjon, kompetanse og viten for vann» ved å samle folk fra hele verden som er interessert i temaet. Forumet fokuserer i år på å gjøre vann en høyere prioritet på landenes agenda.

Forumet er organisert av den internasjonale forumkomiteen og er finansiert av internasjonale medlemskapsavgifter og støtte fra Marseilles og den franske nasjonalkomiteen. Mer enn 180 land deltar med over 25 000 deltagere og 140 departementsdelegasjoner.

 

Landau ledet rundbordskonferanse

Energi og vannminister Uzi Landau ledet tirsdag en rundbordskonferanse om administrasjon av kloakkvann sammen med Singapores miljøvern og vannressursminister Vivian Balakrishnan. I løpet av sesjonen snakket Landau og Balakrishnan om en rekke tema innen vann-resirkulering og restituering. De snakket om hvordan de to landene gjenbruker vann og hvilke hindringer de står overfor. 16 ikke-statlige organisasjoner, inkludert Israels vannverk Mekorot, svarte også på spørsmål om vannsituasjonen.

Sesjonen inkluderte en spesiell Israel-presentasjon om jordbruk og en singaporsk dialog om urbane vannadministrasjonsløsninger.

– Israel er en pioner innen områdene vannteknologi, riktig administrasjon av ressurser og effektiv og maksimal utnyttelse, sier Landau i en uttalelse, forteller Jerusalem Post.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utfordrer medlemslandene til dobling av kloakkrensing innen 2025

– Vi er stolte av dette og vi har mye å tilby. Vi er ansett som lederne i verden når det gjelder kloakkrensing. Omkring 93 prosent av all israelsk kloakkvann er renset, med rundt 80 prosent restituert for gjenbruk. Vi har som hensikt å presentere konferansen med revolusjonen som Israel har vært gjennom og utfordre medlemslandene ved forumet til å doble kloakkrensingen sin innen 2025, sier Landau.

Ministeren kommer til å bruke tid på å åpne den israelske paviljongen ved årets forum og møte firmaer fra hele verden.

– Vi kommer til å tilby israelsk ekspertise for å forbedre vannmarkedene i land rundt i hele verden. Målet er å åpne flere dører for israelske firma, opprette kontakter med utenlandske firma og implementere internasjonale prosjekter, sier Landau.

 

Flere interessante møter

Ved årets forum er det ikke bare Landaus rundbordskonferanse som er av interesse for den israelske delegasjonen. Blant annet vil det være en paneldebatt som har tittelen «Samarbeid om datainnsamling om vannressurser for israelere, palestinere og jordanere». Det vil også være samlinger om avsalting av vann i Gaza, klimaforandring i den middelhavske kystakvifer, bruk av ikke-konvensjonelle vannressurser i Middelhavsområdet og grønn vekst i Middelhavsområdet og miljøforandringer i regionen.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise