Overflod av vann gir mindre behov for avsalting

De to siste åra har det vært forholdsvis mye nedbør i Israel. Som et resultat kan avsaltingen av sjøvann skrus ned til bare 70 prosent av kapasiteten.
Regnet hamrer ned i en gate i Tel Aviv. (Foto: Ron Almog, flickr.com)
Regnet hamrer ned i en gate i Tel Aviv. (Foto: Ron Almog, flickr.com)

Den maksimale kapasiteten i Israel for å avsalte sjøvann er på 510 millioner kubikkmeter. I år vil man bare bruke 360 millioner, melder Jerusalem Post. Men skulle det komme tørrere år siden, har Israel kapasiteten til å mestre det uten problemer.

På grunn av det reduserte behovet for avsaltet vann, og på grunn av at de lokale vannverkene blir stadig mer effektive, ble prisen på vann redusert med 5 prosent fra 1. januar. Israel har også fått økt vanntilførsel ved å behandle brakkvann og avfallsvann bedre.

 

Vann til Jordan og PA
I desember undertegnet Israel en avtale med Jordan og det palestinske styret (PA) om at de skal kjøpe vann fra et avsaltingsanlegg som skal bygges i Akaba i Jordan. Anlegget skal produsere 80 millioner kubikkmeter ferskvann i året. Israel skal også bruke noe av dette vannet. I stedet skal Jordan få kjøpe mer av vannet fra Gennesaretsjøen.

 

Kilde: En artikkel av Sharon Udadin på jpost.com (Jerusalem Post) 2. januar 2014.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise