Israelere som sikrer mer vann til Gaza må beskyttes mot palestinske terrorister

Det statlige israelske vannselskapet legger et nytt rør for drikkevann til Gaza-stripen.

Arbeidet er i gang med en fjerde vannrørledning fra Israel til Gaza. (Skjermdump fra YouTube, via Times of Israel)

Det går for tiden tre rørledninger inn på Gaza med drikkevann fra Israel. Etter avtaler er Israel forpliktet til å levere 10 millioner kubikkmeter vann til det palestinske området, men Israel leverer i praksis noe mer – 11,5 millioner kubikkmeter, ifølge Times of Israel.

I disse dager jobber det statlige vannselskapet Mekorot med en ny vannrørledning som skal ligge ved siden av vannrørledningen som går inn til det sentrale Gaza fra Eshkol-området i Israel. Den nye vannrørledningen får større kapasitet enn de tre andre.

– Arbeidet med røret blir utført med tung militær beskyttelse i frykt for at terrorgrupper på Gaza-stripen vil åpne ild mot arbeiderne som gjør arbeidet med rørledningen i grenseområdet, skriver Times of Israel.

Det er uklart hvor mye mer vann som kan leveres fra Israel etter at den nye rørledningen er ferdig. Infrastrukturen på Gaza-stripen er ikke blitt oppdatert av Hamas-regimet, og det er mulig den kan bryte ytterligere sammen dersom det blir en betydelig økning i vannvolumet.

Forrige artikkelHar du hørt om «Iron Dome» mot mygg?
Neste artikkelDe kriminelle vandalene er tilbake i norske butikker – se tre ting du kan gjøre for å stanse dem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.