Israelere som sikrer mer vann til Gaza må beskyttes mot palestinske terrorister

Det statlige israelske vannselskapet legger et nytt rør for drikkevann til Gaza-stripen.
Arbeidet er i gang med en fjerde vannrørledning fra Israel til Gaza. (Skjermdump fra YouTube, via Times of Israel)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det går for tiden tre rørledninger inn på Gaza med drikkevann fra Israel. Etter avtaler er Israel forpliktet til å levere 10 millioner kubikkmeter vann til det palestinske området, men Israel leverer i praksis noe mer – 11,5 millioner kubikkmeter, ifølge Times of Israel.

I disse dager jobber det statlige vannselskapet Mekorot med en ny vannrørledning som skal ligge ved siden av vannrørledningen som går inn til det sentrale Gaza fra Eshkol-området i Israel. Den nye vannrørledningen får større kapasitet enn de tre andre.

– Arbeidet med røret blir utført med tung militær beskyttelse i frykt for at terrorgrupper på Gaza-stripen vil åpne ild mot arbeiderne som gjør arbeidet med rørledningen i grenseområdet, skriver Times of Israel.

Det er uklart hvor mye mer vann som kan leveres fra Israel etter at den nye rørledningen er ferdig. Infrastrukturen på Gaza-stripen er ikke blitt oppdatert av Hamas-regimet, og det er mulig den kan bryte ytterligere sammen dersom det blir en betydelig økning i vannvolumet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise