Israelere som sikrer mer vann til Gaza må beskyttes mot palestinske terrorister

Det statlige israelske vannselskapet legger et nytt rør for drikkevann til Gaza-stripen.
Arbeidet er i gang med en fjerde vannrørledning fra Israel til Gaza. (Skjermdump fra YouTube, via Times of Israel)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det går for tiden tre rørledninger inn på Gaza med drikkevann fra Israel. Etter avtaler er Israel forpliktet til å levere 10 millioner kubikkmeter vann til det palestinske området, men Israel leverer i praksis noe mer – 11,5 millioner kubikkmeter, ifølge Times of Israel.

I disse dager jobber det statlige vannselskapet Mekorot med en ny vannrørledning som skal ligge ved siden av vannrørledningen som går inn til det sentrale Gaza fra Eshkol-området i Israel. Den nye vannrørledningen får større kapasitet enn de tre andre.

– Arbeidet med røret blir utført med tung militær beskyttelse i frykt for at terrorgrupper på Gaza-stripen vil åpne ild mot arbeiderne som gjør arbeidet med rørledningen i grenseområdet, skriver Times of Israel.

Det er uklart hvor mye mer vann som kan leveres fra Israel etter at den nye rørledningen er ferdig. Infrastrukturen på Gaza-stripen er ikke blitt oppdatert av Hamas-regimet, og det er mulig den kan bryte ytterligere sammen dersom det blir en betydelig økning i vannvolumet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise