Migron-utpost og staten undertegnet avtale

Etter måneder med forhandlinger går innbyggerne i utposten Migron på Vestbredden med på å forlate sine hjem.

Utposten Migron på Vestbredden blir nå revet uten at innbyggerne gjør alvor av å gjøre motstand. (Foto: Helga Tawil Souri)
Utposten Migron på Vestbredden blir nå revet uten at innbyggerne gjør alvor av å gjøre motstand. (Foto: Helga Tawil Souri)

Høyesterett i Israel har bestemt at utposten Migron på Vestbredden må avvikles fordi den er bygget ulovlig på det retten mener er privateid palestinsk areal. Siden rettens avgjørelse har regjeringen og innbyggerne i utposten forhandlet om en avtale, med mål om å få beboerne til å forlate området frivillig.

Avtalen innebærer at bosetningen flytter omlag to kilometer, til et sted som innen 2015 vil få regjeringens godkjennelse som en lovlig bosetning. Bosetterne sier de selv valgte å flytte, for å unngå borgerkrigstilstander.

– Hadde vi nektet å signere hadde Migron blitt slettet fra kartet i løpet av en ukes tid. Vi ville ikke at våre barn skulle gjennomgå slike traumer, forklarer innbygger Itay Harel til Yedioth Aharonoth.

Migron er i dag Israels største ulovlige utpost med 60 boliger og 300 innbyggere. Den ligger omlag 14 kilometer nord for Jerusalem. Den lille landsbyen ble grunnlagt i 1999, ifølge Wikipedia.

Forrige artikkel– De som angriper våre sivile innbyggere vil bli straffet
Neste artikkel40 raketter mot Israel i dag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no