Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bosettere slo opp telt i Hebron

Et bosetterflagg i Hebron med påskriftet "Adonia Hu HaMelech" (Gud er kongen). (Foto: Jeremy Price)
Et bosetterflagg i Hebron med påskriftet "Adonia Hu HaMelech" (Gud er kongen). (Foto: Jeremy Price)
Bosettere som hevder de er de lovlige eierne av en eiendom i Hebron, sier de kommer til å bo i teltet inntil de får lov til å komme inn i hjemmet sitt igjen.

Bosetterne som ble kastet ut av det såkalte  «Machpelah-huset» i Hebron forrige uke, slo opp et telt næreeiendommen torsdag. Deres intensjon er å bli boende i teltet inntil de får tillatelse til å komme inn i hjemmet igjen.

– Forsvarsministere lovet oss at etterforskningen kommer til å være over innen en måned, og vi kommer til å sitte her inntil han oppfyller løftet sitt, sa en av bosetterne til Yedioth Aharonoth.

Gruppen har som plan å holde Pesach-måltid og andre aktiviteter i teltet for å øke presset på forsvarsminister Ehud Barak.

Forbud mot å bo i huset
Machpelah-huset ble et omstridt sted etter at dusinvis med bosettere tok bolig i huset sist uke. Bosetterne hevder de kjøpte det fra en palestinsk mann. Palestineren på sin side, hevder at en slik avtale ikke har funnet sted. Forsvarsdepartementet har forbudt bosetterne å fortsette å bo på eiendommen og området ble erklært å være en lukket militær sone.

Den sivile administrasjonen beordret bosetterne å forlate hjemmet innen sist onsdag klokken tre, fordi de mener deres tilstedeværelse er uautorisert og en forstyrrelse av offentlig ro.

– En delikat status quo er opprettholdt mellom den israelske og den palestinske befolkningen i Hebron.Den forhinder friksjon mellom befolkningsgruppene som kunne komme til å skade beboerne, sasiviladministrasjonen. Bosetterne sa seg uenige i ordren, og sa at siviladministrasjonen aldri så på lovligheten av eiendomskjøpet.

Kastet ut, men vil kjempe
Onsdag ettermiddag kom politiets spesialstyrker og kastet ut beboerne. De aller fleste forlot boligen på en rolig måte. De få som nektet å forlate boligen ble fysisk båret ut. De har derimot ingen intensjon omå gi opp kampen til boligen.

– Vi kommer ikke til å forlate området. Vi kommer til å ha en offentlig gudstjeneste her, som er vår rett. Og, vi har satt opp et telt her, som hæren har bedt oss om å ta ned. Vi kommer til å fortsette protestene våre. Det er en skam at det finnes folk som går i mot jøder, sa en av bosetterene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart