Voldelige demonstrasjoner flere steder på Vestbredden

Palestinske provokatører stengte inne mennesker i Rakels grav og lot steinene hagle over bygningen. Nord for Jerusalem gikk andre i voldelig sammenstøt med israelske soldater.

Kontrollposten Kalandiya, rett nord for Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)
Kontrollposten Kalandiya, rett nord for Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)

Over hele Vestbredden palestinske provokatører kommet i konfrontasjon med israelske sikkerhetsstyrker under Nabka-markeringene i dag.

Rundt 20 personer på besøk i Rakels grav i Betlehem ble sperret inne av folkemassene, mens det ble kastet steiner mot bygget de oppholdt seg i. Palestinsk politi fjernet demonstrantene, mens israelsk grensepoliti beskyttet det israelskkontrollerte minnesmerket.

Måtte ty til tåregass
Rett nord for Jerusalem, ved sjekkpunktet Qalandiya, ble også soldater kastet stein på av et titalls palestinske ungdommer. Soldatene måtte svare med tåregass. Også ved et sjekkpunkt i nærheten av Hebron ble soldater angrepet.

Ellers skal demonstrasjonene rundt om på Vestbredden ha gått rolig for seg tirsdag.

Forrige artikkelFor dette vil politiet gi MIFF-medlem tolv tusen kroner i bot
Neste artikkel– Politiet må beskytte mot mafiametoder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no