Etterforsker soldater for å ignorere vold fra bosettere

Femten tilfeller over flere år hvor soldater er mistenkt for å ignorere vold fra bosetter mot palestinere skal etterforskes av IDF.
Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

Fra 2000 til 2011 har den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B”Tselem levert inn 57 klager mot IDF-soldater som ikke har gjort nok for å forhindre voldsbruk mot palestinere. Nå har IDF bestemt seg for å etterforske femten av disse tilfellene internt.

Soldatene kommer ofte inn i slike situasjoner etter at vold har brutt ut mellom partene. I slike tilfeller kreves det at soldatene gjenoppretter ro og orden ved å skille partene fra hverandre, opplyser Ha’aretz.

Tidligere i slike saker har soldater forsvart seg med å hevde at de gikk inn for å spre sammenstøtene, men at det ikke har vært mye hjelp i det. Noen ganger opplevde soldatene at bosetterne fornærmet eller forbannet dem, da de blandet seg inn.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise