Etterforsker soldater for å ignorere vold fra bosettere

Femten tilfeller over flere år hvor soldater er mistenkt for å ignorere vold fra bosetter mot palestinere skal etterforskes av IDF.
Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Fra 2000 til 2011 har den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B”Tselem levert inn 57 klager mot IDF-soldater som ikke har gjort nok for å forhindre voldsbruk mot palestinere. Nå har IDF bestemt seg for å etterforske femten av disse tilfellene internt.

Soldatene kommer ofte inn i slike situasjoner etter at vold har brutt ut mellom partene. I slike tilfeller kreves det at soldatene gjenoppretter ro og orden ved å skille partene fra hverandre, opplyser Ha’aretz.

Tidligere i slike saker har soldater forsvart seg med å hevde at de gikk inn for å spre sammenstøtene, men at det ikke har vært mye hjelp i det. Noen ganger opplevde soldatene at bosetterne fornærmet eller forbannet dem, da de blandet seg inn.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise