Etterforsker soldater for å ignorere vold fra bosettere

Femten tilfeller over flere år hvor soldater er mistenkt for å ignorere vold fra bosetter mot palestinere skal etterforskes av IDF.
Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Fra 2000 til 2011 har den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B”Tselem levert inn 57 klager mot IDF-soldater som ikke har gjort nok for å forhindre voldsbruk mot palestinere. Nå har IDF bestemt seg for å etterforske femten av disse tilfellene internt.

Soldatene kommer ofte inn i slike situasjoner etter at vold har brutt ut mellom partene. I slike tilfeller kreves det at soldatene gjenoppretter ro og orden ved å skille partene fra hverandre, opplyser Ha’aretz.

Tidligere i slike saker har soldater forsvart seg med å hevde at de gikk inn for å spre sammenstøtene, men at det ikke har vært mye hjelp i det. Noen ganger opplevde soldatene at bosetterne fornærmet eller forbannet dem, da de blandet seg inn.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise