90 nye boliger i Beit El

Som avtalt med innbyggerne i utposten Ulpana, som var satt opp uten godkjenning etter areal- og bygningslover, bygger regjeringen nå 90 nye boliger i bosetningen Beit El.

Beit El ligger rett nord for Ramallah. (Foto: Kart fra The World Factbook, CIA)
Beit El ligger rett nord for Ramallah. (Foto: Kart fra The World Factbook, CIA)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Forsvarsdepartementet godkjente formelt søndag byggingen av de 90 boligene på Vestbredden. I løpet av noen få uker vil byggeprosessen kunne være i gang, melder Yedioth Aharonoth.

Regjeringen må fortsatt bygge 210 boliger for å oppfylle sin del av avtalen med de tidligere innbyggerne i Ulpana, for at de kunne evakuere utposten uten sivil motstand. Den var bygget på privat palestinsk land og derfor ulovlig, ifølge vedtak fra Høyesterett. De 300 nye boligene vil bli bygget på landområder som er privateid av israelere.

Beit El er en israelsk bosetning som ligger ikke langt nord for den palestinske hovedstaden Ramallah.

Forrige artikkelLikud vil legge fram nytt vernepliktsforslag
Neste artikkelKan mange år med fornektelse nå være slutt?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -