Titusenvis av palestinere i død fanges begravelse

Etter begravelsen til den avdøde palestinske fangen Arafat Shalish Shain Jaradat i Hebron mandag ettermiddag, brøt det ut opptøyer på Vestbredden.

Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)

30-åringen skal ha gått bort etter å ha fått hjerteinfarkt, sier israelske myndigheter. Men PA påstår at det er Israel selv som har torturert han til døde, etter at de fant spor av blod under obduksjonen.

Jaradat mottok en militær begravelse og ble fraktet på taket av et militærkjøretøy mot sitt siste hvilested. Flere PA-ministere talte under begravelsen, hvor opp i mot 25.000 mennesker skal ha deltatt, melder Jerusalem Post.

Etter at seremonien var over skal flere hundre palestinere ha begynt å kaste stein mot israelske sikkerhetsvakter på Vestbredden. IDF hadde plassert ut ekstra personell for anledningen, slik at de kunne unngå nye opptøyer.

Tviler på øyeblikkelig intifada-fare
Lederen for den politiske sikkerhetsavdelingen i forsvarsdepartementet, Amos Gilad, tror ikke PA er interessert i en tredje intifada for øyeblikket. De frykter å miste kontrollen.

– PA balanserer på en knivsegg. Problemet med dette spillet er at du vet aldri når ting kommer ut av kontroll. For øyeblikket er palestinerne ikke interessert i noen tredje intifada. Men vi kan komme til å se et større antall hendelser i framtiden. Et mønster som bygger seg opp i regionen krever en langsiktig situasjonsvurdering. For på dette tidspunktet er det andre faktorer som holder volden nede, men det er slettes ikke sikkert at situasjonen fortsetter slik, spekulerer han ifølge Ha’aretz.

Forrige artikkelFredens siste advokat
Neste artikkelTestet oppdatert forsvarsrakett
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no