Titusenvis av palestinere i død fanges begravelse

Etter begravelsen til den avdøde palestinske fangen Arafat Shalish Shain Jaradat i Hebron mandag ettermiddag, brøt det ut opptøyer på Vestbredden.
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)

30-åringen skal ha gått bort etter å ha fått hjerteinfarkt, sier israelske myndigheter. Men PA påstår at det er Israel selv som har torturert han til døde, etter at de fant spor av blod under obduksjonen.

Jaradat mottok en militær begravelse og ble fraktet på taket av et militærkjøretøy mot sitt siste hvilested. Flere PA-ministere talte under begravelsen, hvor opp i mot 25.000 mennesker skal ha deltatt, melder Jerusalem Post.

Etter at seremonien var over skal flere hundre palestinere ha begynt å kaste stein mot israelske sikkerhetsvakter på Vestbredden. IDF hadde plassert ut ekstra personell for anledningen, slik at de kunne unngå nye opptøyer.

Tviler på øyeblikkelig intifada-fare
Lederen for den politiske sikkerhetsavdelingen i forsvarsdepartementet, Amos Gilad, tror ikke PA er interessert i en tredje intifada for øyeblikket. De frykter å miste kontrollen.

– PA balanserer på en knivsegg. Problemet med dette spillet er at du vet aldri når ting kommer ut av kontroll. For øyeblikket er palestinerne ikke interessert i noen tredje intifada. Men vi kan komme til å se et større antall hendelser i framtiden. Et mønster som bygger seg opp i regionen krever en langsiktig situasjonsvurdering. For på dette tidspunktet er det andre faktorer som holder volden nede, men det er slettes ikke sikkert at situasjonen fortsetter slik, spekulerer han ifølge Ha’aretz.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise