Titusenvis av palestinere i død fanges begravelse

Etter begravelsen til den avdøde palestinske fangen Arafat Shalish Shain Jaradat i Hebron mandag ettermiddag, brøt det ut opptøyer på Vestbredden.
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

30-åringen skal ha gått bort etter å ha fått hjerteinfarkt, sier israelske myndigheter. Men PA påstår at det er Israel selv som har torturert han til døde, etter at de fant spor av blod under obduksjonen.

Jaradat mottok en militær begravelse og ble fraktet på taket av et militærkjøretøy mot sitt siste hvilested. Flere PA-ministere talte under begravelsen, hvor opp i mot 25.000 mennesker skal ha deltatt, melder Jerusalem Post.

Etter at seremonien var over skal flere hundre palestinere ha begynt å kaste stein mot israelske sikkerhetsvakter på Vestbredden. IDF hadde plassert ut ekstra personell for anledningen, slik at de kunne unngå nye opptøyer.

Tviler på øyeblikkelig intifada-fare
Lederen for den politiske sikkerhetsavdelingen i forsvarsdepartementet, Amos Gilad, tror ikke PA er interessert i en tredje intifada for øyeblikket. De frykter å miste kontrollen.

– PA balanserer på en knivsegg. Problemet med dette spillet er at du vet aldri når ting kommer ut av kontroll. For øyeblikket er palestinerne ikke interessert i noen tredje intifada. Men vi kan komme til å se et større antall hendelser i framtiden. Et mønster som bygger seg opp i regionen krever en langsiktig situasjonsvurdering. For på dette tidspunktet er det andre faktorer som holder volden nede, men det er slettes ikke sikkert at situasjonen fortsetter slik, spekulerer han ifølge Ha’aretz.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise