IDF forbereder seg på mer Vestbredden-bråk

Det israelske forsvaret tilpasser seg nå eskaleringen i konfliktnivået på Vestbredden. Alt må gjøres for å unngå dødsfall på begge sider, gjennom kurs arrangert av IDFs sentralkommando.
Palestinske demonstranter og IDF-soldater i Beit Ommar, juni 2011. (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinske demonstranter og IDF-soldater i Beit Ommar, juni 2011. (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Sentralkommandoen, som har ansvaret for sikkerhetssituasjonen på Vestbredden, i bosetningene og i Øst-Jerusalem, fullførte onsdag et slikt kurs for soldatene. Vernepliktige, reservesoldater og kompanisjefer deltok for å øve seg på hvordan en får oppløst voldelige protester.

En offiser i Sentralkommandoen sier til Yedioth Aharonoth at øvelsene ble gjennomført for å forberede dem på “en måned med uro og vidtrekkende eskalering”. Målet er å lære soldatene hvordan de får spredt folkemengdene, slik at de kan forhindre dødsfall.

Midlene som soldatene ble trent til å ta i bruk var tåre- og sjokkgranater, gummikuler og stinkbomber.

Både PA og Israel frykter at en tredje intifada kan være i ferd med å utvikle seg på Vestbredden, grunnet en opptrapping av de voldelige sammenstøtene med IDF.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise