IDF forbereder seg på mer Vestbredden-bråk

Det israelske forsvaret tilpasser seg nå eskaleringen i konfliktnivået på Vestbredden. Alt må gjøres for å unngå dødsfall på begge sider, gjennom kurs arrangert av IDFs sentralkommando.
Palestinske demonstranter og IDF-soldater i Beit Ommar, juni 2011. (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinske demonstranter og IDF-soldater i Beit Ommar, juni 2011. (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Sentralkommandoen, som har ansvaret for sikkerhetssituasjonen på Vestbredden, i bosetningene og i Øst-Jerusalem, fullførte onsdag et slikt kurs for soldatene. Vernepliktige, reservesoldater og kompanisjefer deltok for å øve seg på hvordan en får oppløst voldelige protester.

En offiser i Sentralkommandoen sier til Yedioth Aharonoth at øvelsene ble gjennomført for å forberede dem på “en måned med uro og vidtrekkende eskalering”. Målet er å lære soldatene hvordan de får spredt folkemengdene, slik at de kan forhindre dødsfall.

Midlene som soldatene ble trent til å ta i bruk var tåre- og sjokkgranater, gummikuler og stinkbomber.

Både PA og Israel frykter at en tredje intifada kan være i ferd med å utvikle seg på Vestbredden, grunnet en opptrapping av de voldelige sammenstøtene med IDF.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise