IDF forbereder seg på mer Vestbredden-bråk

Det israelske forsvaret tilpasser seg nå eskaleringen i konfliktnivået på Vestbredden. Alt må gjøres for å unngå dødsfall på begge sider, gjennom kurs arrangert av IDFs sentralkommando.

Palestinske demonstranter og IDF-soldater i Beit Ommar, juni 2011. (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinske demonstranter og IDF-soldater i Beit Ommar, juni 2011. (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)

Sentralkommandoen, som har ansvaret for sikkerhetssituasjonen på Vestbredden, i bosetningene og i Øst-Jerusalem, fullførte onsdag et slikt kurs for soldatene. Vernepliktige, reservesoldater og kompanisjefer deltok for å øve seg på hvordan en får oppløst voldelige protester.

En offiser i Sentralkommandoen sier til Yedioth Aharonoth at øvelsene ble gjennomført for å forberede dem på “en måned med uro og vidtrekkende eskalering”. Målet er å lære soldatene hvordan de får spredt folkemengdene, slik at de kan forhindre dødsfall.

Midlene som soldatene ble trent til å ta i bruk var tåre- og sjokkgranater, gummikuler og stinkbomber.

Både PA og Israel frykter at en tredje intifada kan være i ferd med å utvikle seg på Vestbredden, grunnet en opptrapping av de voldelige sammenstøtene med IDF.

 

Forrige artikkel– Bosetninger største hinder for fred
Neste artikkelNetanyahu klar til å inkludere Yesh Atid
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no