Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Etterforskning: Ingen skudd avfyrt mot Einav-soldater

Illustrasjon: Skjermdump fra Ha'aretz
Illustrasjon: Skjermdump fra Ha'aretz
IDFs etterforskning av torsdagens sammenstøt mellom soldater og palestinere på Vestbredden, viser at soldatene aldri ble skutt på først.

Soldatene bevoktet en militær utpost i nærheten av den israelske bosetningen Einav på Vestbredden, da de angivelig skal ha blitt skutt på av fire palestinere.

Det hele endte med at tre palestinere ble truffet av israelsk ild, hvor to av dem døde og en ble fraktet til sykehus med livstruende skader. De to døde palestinerne var henholdsvis 17 og 18 år gamle.

Etterforskningen tyder foreløpig på at de fire palestinerne snek seg inn på den befestede forsvarsposten, før de ble oppdaget av soldatene. De gikk ut for å lure palestinerne gjennom et bakhåndsangrep. Men likevel lyktes de med å kaste Molotov-cocktails mot utposten. Det var kommandanten som deretter skal ha jaget etter palestinerne, før han på et tidspunkt følte seg truet og åpnet ild. Både gummikuler og vanlige kuler ble avfyrt.

Flere palestinere som var tilstede under hendelsen, hevder at én av de drepte tenåringene var på sprang bort fra soldatene da han ble skutt, skriver Ha’aretz. IDFs regler for bruk av ild for soldatene er så strenge, at å skyte i en slik situasjon vil føre til lange fengselsstraffer.

IDFs etterforskning av hendelsen pågår fortsatt.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart