Etterforskning: Ingen skudd avfyrt mot Einav-soldater

IDFs etterforskning av torsdagens sammenstøt mellom soldater og palestinere på Vestbredden, viser at soldatene aldri ble skutt på først.

Illustrasjon: Skjermdump fra Ha'aretz
Illustrasjon: Skjermdump fra Ha'aretz

Soldatene bevoktet en militær utpost i nærheten av den israelske bosetningen Einav på Vestbredden, da de angivelig skal ha blitt skutt på av fire palestinere.

Det hele endte med at tre palestinere ble truffet av israelsk ild, hvor to av dem døde og en ble fraktet til sykehus med livstruende skader. De to døde palestinerne var henholdsvis 17 og 18 år gamle.

Etterforskningen tyder foreløpig på at de fire palestinerne snek seg inn på den befestede forsvarsposten, før de ble oppdaget av soldatene. De gikk ut for å lure palestinerne gjennom et bakhåndsangrep. Men likevel lyktes de med å kaste Molotov-cocktails mot utposten. Det var kommandanten som deretter skal ha jaget etter palestinerne, før han på et tidspunkt følte seg truet og åpnet ild. Både gummikuler og vanlige kuler ble avfyrt.

Flere palestinere som var tilstede under hendelsen, hevder at én av de drepte tenåringene var på sprang bort fra soldatene da han ble skutt, skriver Ha’aretz. IDFs regler for bruk av ild for soldatene er så strenge, at å skyte i en slik situasjon vil føre til lange fengselsstraffer.

IDFs etterforskning av hendelsen pågår fortsatt.

Forrige artikkel– FN-mandat klarer ikke å hindre våpenfrakt
Neste artikkelOverfylte israelske klasserom
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no