Bosetterne klager over “de facto byggestans” på Vestbredden

Bosetningslederne møtte boligminister Uri Ariel tirsdag kveld. De ber statsminister Benjamin Netanyahu oppheve det de anser som en "de facto byggestans" på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.
Bosetningen Qedumim på Vestbredden. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)
Bosetningen Qedumim på Vestbredden. Boligeierne her er utestengt fra AirBnB. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Selv om statsminister Benjamin Netanyahu har nektet å gå med på det palestinske forhåndskravet om å stanse byggeaktiviteten i bosetningene, har han en avtale med USA om å ikke ta beslutninger som kan sette kjepper i hjulene på utenriksminister John Kerrys forsøk på å gjenopplive fredsprosessen.

Boligminister Uri Ariel (Foto: Wikipedia)
Boligminister Uri Ariel (Foto: Wikipedia)

Derfor har Netanyahu i all stillhet latt være å godkjenne nye byggeplaner i bosetningene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Dette reagerer både Bayit Yehudis boligminister Uri Ariel og bosetningslederne på.

– På tross av statsministerens gjentatte løfter, inkludert de som har kommet i full offentlighet, har nye byggetillatelser ikke blitt utlyst. Det inkluderer de som ble lovet for over ett år siden, hevdet Avi Ro’eh, lederen for bosetningskomiteen.

Ariel svarte at “problemet blir mer og mer akutt, etterhvert som tiden går”, skriver Jerusalem Post.

PA krever en fullstendig byggestans i de israelske bosetningene og i Øst-Jerusalem, før de er villige til å gå i forhandlinger med Israel. Jerusalem har på sin side ikke stilt noen forhåndskrav til palestinerne.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise