Bosetterne klager over “de facto byggestans” på Vestbredden

Bosetningslederne møtte boligminister Uri Ariel tirsdag kveld. De ber statsminister Benjamin Netanyahu oppheve det de anser som en “de facto byggestans” på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Bosetningen Qedumim på Vestbredden. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)
Bosetningen Qedumim på Vestbredden. Boligeierne her er utestengt fra AirBnB. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)

Selv om statsminister Benjamin Netanyahu har nektet å gå med på det palestinske forhåndskravet om å stanse byggeaktiviteten i bosetningene, har han en avtale med USA om å ikke ta beslutninger som kan sette kjepper i hjulene på utenriksminister John Kerrys forsøk på å gjenopplive fredsprosessen.

Boligminister Uri Ariel (Foto: Wikipedia)
Boligminister Uri Ariel (Foto: Wikipedia)

Derfor har Netanyahu i all stillhet latt være å godkjenne nye byggeplaner i bosetningene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Dette reagerer både Bayit Yehudis boligminister Uri Ariel og bosetningslederne på.

– På tross av statsministerens gjentatte løfter, inkludert de som har kommet i full offentlighet, har nye byggetillatelser ikke blitt utlyst. Det inkluderer de som ble lovet for over ett år siden, hevdet Avi Ro’eh, lederen for bosetningskomiteen.

Ariel svarte at “problemet blir mer og mer akutt, etterhvert som tiden går”, skriver Jerusalem Post.

PA krever en fullstendig byggestans i de israelske bosetningene og i Øst-Jerusalem, før de er villige til å gå i forhandlinger med Israel. Jerusalem har på sin side ikke stilt noen forhåndskrav til palestinerne.

Forrige artikkelSyrer behandlet på sykehus i Israel
Neste artikkelJerusalem – samlet og splittet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no