– Kan bli starten på den tredje intifadaen

Dersom ikke de israelsk-palestinske forhandlingene fører noe sted, vil det kunne bli startskuddet for en ny intifada, advarer Knesset-medlem Ahmad Tibi.

Knesset-medlem for United Arab List, Ahmad Tibi. (Foto: Yossi Gurvitz, flickr.com)
Knesset-medlem for United Arab List, Ahmad Tibi. (Foto: Yossi Gurvitz, flickr.com)

Den palestinske befolkningen er “fylt opp av hat på grunn av okkupasjonen og manglende muligheter”, mener den arabiske Knesset-representanten Ahmad Tibi. Han ble valgt inn på listen til United Arab List.

Han advarer nå om at dersom de kommende fredssamtalene mellom Israel og PA fører fram til dannelsen av en palestinsk stat, kan det bli startskuddet på en tredje intifada. Til Yedioth Aharonoth forklarer Tibi at han er svært skeptiske til om den sittende israelske regjeringen vil kunne skape fred med palestinerne.

Forrige artikkelIsraelsk kleskjede åpner filial i Ramallah
Neste artikkelTo folkeavstemninger om fredsavtale er trolig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no