Bennett mener annektering er løsningen

Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Naftali Bennett i partiet New Right sier det er uaktuelt å anerkjenne en palestinsk stat. (Foto: Bayit Yehudi)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Hvorfor skal vi fortsette å stange hodet mot veggen? Fredsforhandlingene har kommet til enden av veien, sier Bennett i et intervju med Ynetnews.com torsdag.

Bennett er leder for det nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi (Jødisk Hjem), og han uttaler seg nå svært kritisk om sin koalisjonspartner statsminister Benjamin Netanyahus støtte til opprettelsen av en palestinsk stat.

– Han har gjort en historisk og strategisk tabbe ved sine uttalelser om en palestinsk stat, og nå befinner vi oss i denne grøften, sier Bennett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et overveldende flertall av Knesset-medlemmer og ministre som støtter annektering av bosetningsblokkene. Hold en folkeavstemning, så vil du få se resultatet, legger han til.

Bennett personlig og hans parti mener Israel på sikt bør annektere om lag 60 prosent av territoriet på Vestbredden, tilsvarende C-området hvor Israel beholdt full kontroll etter Oslo-avtalene på 1990-tallet.

Bennett sier at tiden er inne for å gjennomføre annekteringsplanen, nå som Abbas har valgt å ta ensidige skritt. Med det viser han til at de palestinske selvstyremyndighetene har valgt å gå alene mot FN ved å søke medlemskap i en rekke internasjonale organisasjoner i stedet for å overholde avtalen om å avstå fra dette i den ni måneder lange forhandlingsperioden som fortsatt pågår.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag