Bennett mener annektering er løsningen

Israels handelsminister Naftali Bennett mener fredsforhandlingene er feilslått, og tar til orde for at Israel bør annektere de få prosentene av Vestbredden hvor de største bosetningsblokkene ligger.

Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Naftali Bennett i partiet New Right sier det er uaktuelt å anerkjenne en palestinsk stat. (Foto: Bayit Yehudi)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


– Hvorfor skal vi fortsette å stange hodet mot veggen? Fredsforhandlingene har kommet til enden av veien, sier Bennett i et intervju med Ynetnews.com torsdag.

Bennett er leder for det nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi (Jødisk Hjem), og han uttaler seg nå svært kritisk om sin koalisjonspartner statsminister Benjamin Netanyahus støtte til opprettelsen av en palestinsk stat.

– Han har gjort en historisk og strategisk tabbe ved sine uttalelser om en palestinsk stat, og nå befinner vi oss i denne grøften, sier Bennett.

– Det er et overveldende flertall av Knesset-medlemmer og ministre som støtter annektering av bosetningsblokkene. Hold en folkeavstemning, så vil du få se resultatet, legger han til.

Bennett personlig og hans parti mener Israel på sikt bør annektere om lag 60 prosent av territoriet på Vestbredden, tilsvarende C-området hvor Israel beholdt full kontroll etter Oslo-avtalene på 1990-tallet.

Bennett sier at tiden er inne for å gjennomføre annekteringsplanen, nå som Abbas har valgt å ta ensidige skritt. Med det viser han til at de palestinske selvstyremyndighetene har valgt å gå alene mot FN ved å søke medlemskap i en rekke internasjonale organisasjoner i stedet for å overholde avtalen om å avstå fra dette i den ni måneder lange forhandlingsperioden som fortsatt pågår.

Forrige artikkelFår massiv støtte for å ha droppet Israel-boikott
Neste artikkelIsraelske soldater angrepet ved Gaza-grensen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/