Grønt lys for planlegging av 1060 nye boliger i Øst-Jerusalem

Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til planlegging av nye boliger i de jødiske bydelene Ramat Shlomo og Har Homa i Jerusalem. Det er ikke snakk om byggetillatelser, understreker Ha’aretz.

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker at planarbeidet for utvidelse av Har Homa og Ramat Shlomo skal fortsette. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker at planarbeidet for utvidelse av Har Homa og Ramat Shlomo skal fortsette. (Foto: GPO)

Kilder ved statsministerens kontor sier planarbeid for 660 boliger i Ramat Shlomo og 400 i Har Homa nå vil gå videre. Netanyahus ordre gir grønt lys til planarbeid, ikke til bygging, skriver Ha’aretz.

Det blir også varslet noen nye infrastrukturprosjekter i bosetninger på Vestbredden, tiltak som er “nødvendig ut fra et sikkerhets- og trygghetsperspektiv”. Det er blant annet snakk om å asfaltere tolv veier.

– Infrastrukturtiltakene vil tjene både israelere og palestinere, sier kildene ved statsministerens kontor. Det er ventet at tiltakene vil bli formelt godkjent i et møte onsdag.

Bosettere og det høyreorienterte partiet Bayit Yehudi har lagt press på Netanyahu til å godkjenne bygging av to tusen nye boliger i bosetninger på Vestbredden. Dette kravet skal statsministeren foreløpig ha avvist.

Les artikkelen: Hvorfor fortsetter Israel å bygge?

 

Forrige artikkelEgypt stenger grensene for Hamas
Neste artikkelNTB sprer desinformasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.