Grønt lys for planlegging av 1060 nye boliger i Øst-Jerusalem

Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til planlegging av nye boliger i de jødiske bydelene Ramat Shlomo og Har Homa i Jerusalem. Det er ikke snakk om byggetillatelser, understreker Ha’aretz.

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker at planarbeidet for utvidelse av Har Homa og Ramat Shlomo skal fortsette. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker at planarbeidet for utvidelse av Har Homa og Ramat Shlomo skal fortsette. (Foto: GPO)

Kilder ved statsministerens kontor sier planarbeid for 660 boliger i Ramat Shlomo og 400 i Har Homa nå vil gå videre. Netanyahus ordre gir grønt lys til planarbeid, ikke til bygging, skriver Ha’aretz.

Det blir også varslet noen nye infrastrukturprosjekter i bosetninger på Vestbredden, tiltak som er “nødvendig ut fra et sikkerhets- og trygghetsperspektiv”. Det er blant annet snakk om å asfaltere tolv veier.

– Infrastrukturtiltakene vil tjene både israelere og palestinere, sier kildene ved statsministerens kontor. Det er ventet at tiltakene vil bli formelt godkjent i et møte onsdag.

Bosettere og det høyreorienterte partiet Bayit Yehudi har lagt press på Netanyahu til å godkjenne bygging av to tusen nye boliger i bosetninger på Vestbredden. Dette kravet skal statsministeren foreløpig ha avvist.

Les artikkelen: Hvorfor fortsetter Israel å bygge?

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise