Jødiske ekstremister angrep moské på Vestbredden

IDF har satt i gang etterforskning etter at en moské på Vestbredden i natt ble satt fyr på og vandalisert med graffiti, etter alt å dømme av jødiske ekstremistiske bosettere. Denne typen angrep fordømmes av både israelske politikere og av befolkningen generelt.

Hærverk som ble gjort i et
Hærverk som ble gjort i et "price tag"-angrep mot en annen moské på Vestbredden i fjor. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)

Klokken ett natt til onsdag ble det oppdaget at moskeen i den palestinske landsbyen Jab’a brant, og at det var tagget davidsstjerner, bibelreferanser og ordet ”hevn” på murveggene.

– Vi hørte skrik fra folk ute, og fikk se at moskeen sto i brann. Mer enn 300 mennesker våknet og sammen klarte vi å slukke brannen. Etterpå fikk vi se de rasistiske skriveriene. Det er åpenbart for verden at det er gjort stor urett, sier ordføreren i landsbyen, Abdul Karim Sharaf, ifølge Jerusalem Post.

Etter alt å dømme er det jødiske, ekstremistiske bosettere som står bak angrepet, som føyer seg inn i mønsteret av såkalte ”price tag”-angrep. Det israelske politiet og forsvaret kunngjorde onsdag at de har igangsatt etterforskning av ugjerningen. Ynetnews.com skriver at bosettere ble sett i området kort tid før brannen.

”Price tag” er angrep som gjøres for å markere opposisjon til de israelske myndighetene. Den ytterliggående ideen er å utføre voldshandlinger mot palestinere for å forsøke å avskrekke det israelske lederskapet fra å motarbeide bosetterbevegelsen. Slike handlinger møter fordømmelse hos de fleste politikere i Israel, og blant flertallet av det israelske folket.

Oppdatering torsdag 26. februar:

Ytterligere to kriminelle handlinger i price tag-kategorien har funnet sted denne uken, ifølge blant andre Ha’aretz. Torsdag formiddag ble en bygning tilhørende den gresk-ortodokse kirken i Jerusalem satt fyr på og vandalisert. Senere på dagen sprayet en gruppe bosettere fra Yitzhar på Vestbredden graffiti på muren til en skole i landsbyen Orif, sør for Nablus, med teksten ”død over araberne” ved siden av en davidsstjerne.

Forrige artikkelEn flom av løgner
Neste artikkelIsraelske apper finner ledig parkeringsplass
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/