Offiser avsatt etter overtramp mot journalister

Etter at noen soldater ødela kamerautstyret til to journalister på Vestbredden i forrige uke, er offiseren som hadde ansvaret for dem, avsatt fra sin stilling.

Skjermdump fra video av journalister som får kamerautstyret sitt knust av soldater som går mot IDFs etikk. (Skjermdump via Jerusalem Post)

Offiseren som hadde ansvar for soldatene som 25. september begikk et overtramp mot en italiensk videojournalist og en palestinsk fotograf fra nyhetsbyrået AFP, er nå fjernet fra sin stilling. Det meddelte det israelske forsvaret torsdag, ifølge Jerusalem Post.

Videojournalisten og fotografen var på jobb ved den palestinske byen Beit Furik, i nærheten av Nablus på Vestbredden, da soldater kastet kamerautstyret deres i bakken.

IDF opplyser: ”Etter denne hendelsen, der en offiser oppførte seg på en måte som er uforenlig med det som forventes av en offiser i IDF, satte både sektorledelsen og Givati-brigadens leder oberst Yaron Finkelman i gang etterforskning. Finkelman konkluderte med at offiseren hadde misligholdt sine forpliktelser, og burde fjernes fra sin stilling. Torsdag vedtok Sør-kommandoens leder, brigadegeneral Udi Ben Mohad, å følge Finkelmans konklusjon. Vi vil undersøke hvorvidt offiseren vil kunne fortsette i tjeneste.”

Forrige artikkelIsraelsk ektepar drept i skyteangrep
Neste artikkelHevdet at Fatah var ansvarlig for terrordrap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/