Jødiske terrormistenkte arrestert

Torsdag offentliggjorde israelsk politi og etterretningstjeneste at de nå har arrestert mistenkte for en mordbrann mot en palestinsk familie på Vestbredden i juli.

18 måneder gamle Ali Dawabsheh ble drept i mordbrannangrepet mot familiens hjem i Duma på Vestbredden 31. juli. (Foto: Privat via Ynetnews.com)
18 måneder gamle Ali Dawabsheh ble drept i mordbrannangrepet mot familiens hjem i Duma på Vestbredden 31. juli. (Foto: Privat via Ynetnews.com)

Flere jødiske terrormistenkte er arrestert for mulig medvirkning i terrorangrepet mot familien Dawabsheh i den palestinske byen Duma på Vestbredden 31. juli, ifølge blant andre Times of Israel.

I angrepet ble familiens hjem satt fyr på, og tre familiemedlemmer døde. Dødsofrene var en gutt på 18 måneder og hans foreldre. Etter fire måneders etterforskning ble det i løpet av de siste dagene foretatt arrestasjoner av flere personer. Dette ble offentliggjort torsdag i en pressemelding fra politiet og etterretningstjenesten Shin Bet. Det er ikke kjent hvor mange som er arrestert, og ingen av de mistenktes identiteter er offentliggjort enda.

Etter angrepet har politiet arbeidet offensivt for å slå ned på jødiske ekstremistgrupper på Vestbredden. Flere personer fra dette miljøet ble satt i administrativ forvaring (midlertidig fengsling av sikkerhetsårsaker) tidligere i høst, men det har ikke vært bekreftet at noen av dem var direkte knyttet til Duma-angrepet.

Yesha-rådet, en paraplyorganisasjon for lokale politiske ledere i bosetningene på Vestbredden, sier i en pressemelding at de ønsker arrestasjonene velkommen. Yesha-rådet uttaler:

”Denne kriminelle handlingen bryter med verdiene til staten Israel og dens bosetninger. Vi er sikre på at rettsvesenet og sikkerhetsstyrkene i staten Israel vil følge lovens bokstav når det gjelder alle som tok del i denne frastøtende handlingen.”

Nyheten om arrestasjonene kommer dagen etter at Israels politidirektør Bentzi Sau uttalte at han var sikker på at de skyldige i mordbrannsaken ville bli tatt.

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon har tidligere i høst skapt reaksjoner og debatt ved å antyde at myndighetene lenge har visst hvem de skyldige er, men at de ventet med å pågripe dem. Årsaken skulle være at bevismengden foreløpig ikke var sterk nok til å få domfelt dem, og at etterretningskilder måtte beskyttes. Ya’alon var imidlertid også tydelig på at de skyldige skulle stilles til ansvar til slutt.

Forrige artikkelSV-politiker bruker juleevangeliet til å demonisere Israel
Neste artikkelTo skadet i skyteangrep utenfor Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/