Jødiske terrormistenkte arrestert

18 måneder gamle Ali Dawabsheh ble drept i mordbrannangrepet mot familiens hjem i Duma på Vestbredden 31. juli. (Foto: Privat via Ynetnews.com)
18 måneder gamle Ali Dawabsheh ble drept i mordbrannangrepet mot familiens hjem i Duma på Vestbredden 31. juli. (Foto: Privat via Ynetnews.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Flere jødiske terrormistenkte er arrestert for mulig medvirkning i terrorangrepet mot familien Dawabsheh i den palestinske byen Duma på Vestbredden 31. juli, ifølge blant andre Times of Israel.

I angrepet ble familiens hjem satt fyr på, og tre familiemedlemmer døde. Dødsofrene var en gutt på 18 måneder og hans foreldre. Etter fire måneders etterforskning ble det i løpet av de siste dagene foretatt arrestasjoner av flere personer. Dette ble offentliggjort torsdag i en pressemelding fra politiet og etterretningstjenesten Shin Bet. Det er ikke kjent hvor mange som er arrestert, og ingen av de mistenktes identiteter er offentliggjort enda.

Etter angrepet har politiet arbeidet offensivt for å slå ned på jødiske ekstremistgrupper på Vestbredden. Flere personer fra dette miljøet ble satt i administrativ forvaring (midlertidig fengsling av sikkerhetsårsaker) tidligere i høst, men det har ikke vært bekreftet at noen av dem var direkte knyttet til Duma-angrepet.

Yesha-rådet, en paraplyorganisasjon for lokale politiske ledere i bosetningene på Vestbredden, sier i en pressemelding at de ønsker arrestasjonene velkommen. Yesha-rådet uttaler:

”Denne kriminelle handlingen bryter med verdiene til staten Israel og dens bosetninger. Vi er sikre på at rettsvesenet og sikkerhetsstyrkene i staten Israel vil følge lovens bokstav når det gjelder alle som tok del i denne frastøtende handlingen.”

Nyheten om arrestasjonene kommer dagen etter at Israels politidirektør Bentzi Sau uttalte at han var sikker på at de skyldige i mordbrannsaken ville bli tatt.

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon har tidligere i høst skapt reaksjoner og debatt ved å antyde at myndighetene lenge har visst hvem de skyldige er, men at de ventet med å pågripe dem. Årsaken skulle være at bevismengden foreløpig ikke var sterk nok til å få domfelt dem, og at etterretningskilder måtte beskyttes. Ya’alon var imidlertid også tydelig på at de skyldige skulle stilles til ansvar til slutt.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag