Tiltalt for mordbrannen

Amiram Ben-Uliel (21) og en mindreårig israeler er tiltalt for mordbrannen på Dawabsheh-familien i Duma i juli.

Amiram Ben-Uliel (21) er tiltalt for mordbrannen. (Foto: via ynetnews.com)
Amiram Ben-Uliel (21) er tiltalt for mordbrannen. (Foto: via ynetnews.com)

Søndag ble to unge jødiske israelere tiltalt for mordbrannen på Dawabsheh-familien i Duma i juli. Tiltalen for mordbrann er rettet mot 21 år gamle Amiram Ben-Uliel. En mindreårig som påtalemyndighetene ikke oppgir navnet på, er tiltalt for medvirkning til drap.

31. juli 2015 ble det kastet en brannbombe inn i hjemmet til den palestinske familien Dawabsheh. Familiens baby døde umiddelbart, foreldrene døde i ukene som fulgte. Israelske leger gjorde alt de kunne for å redde livet deres. Det eneste gjenlevende familiemedlemmet, Ahmed Dawabsha (5), får fortsatt behandling på et israelsk sykehus.

Søndag ble også tre andre israelere tiltalt for rasistiske angrep mot arabiske personer og arabisk eiendom. Alle fem er også tiltalt for terror, skriver Times of Israel.

Fredag 1. januar publiserte Yedioth Aharonoth et intervju med konen til Ben-Uliel. Hun avviser at mannen hadde noe med mordbrannen å gjøre.

– Ja, vi ønsker en stat basert på jødisk lov her, og en konge som det står skrevet i Tora. Men vi er ikke anarkister som ikke bryr seg. Vi er ikke imot loven, verken jeg eller min mann. Vi gjør ikke hva som helst, som å brenne og angripe folk. Det som skjedde i Duma er en alvorlig hendelse, og jeg er imot det, sa konen.

Både før og etter at de giftet seg har de to unge israelerne vært aktive med å etablere ulovlige utposter ulike steder på Vestbredden.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise