Palestinske sikkerhetsarbeidere tatt for ulovlig våpensalg

To tjenestemenn fra de palestinske sikkerhetsstyrkenes etterretningstjeneste er blant de arresterte, etter at israelske styrker gikk til aksjon mot palestinske produsenter og selgere av illegale våpen.

Dette er en av produksjonsenhetene som er brukt i illegal våpenproduksjon på Vestbredden, og som ble beslaglagt av israelske styrker natt til mandag 11. juli 2016. (Foto: Shin Bet)
Dette er en av produksjonsenhetene som er brukt i illegal våpenproduksjon på Vestbredden, og som ble beslaglagt av israelske styrker natt til mandag 11. juli 2016. (Foto: Shin Bet)

Natt til mandag arresterte israelske styrker fire personer utenfor Nablus på Vestbredden, under mistanke om at de har vært involvert i ulovlig produksjon og salg av våpen i Israel og på Vestbredden. En mengde våpen og ammunisjon, samt utstyr som brukes til å produsere enkle skytevåpen, ble beslaglagt. Dette opplyser etterretningstjenesten Shin Bet ifølge Times of Israel. To av de pågrepne er tjenestemenn i de palestinske sikkerhetsstyrkenes etterretningstjeneste. De skal ha utnyttet sin posisjon til å selge våpen til illegale våpenforhandlere i Israel.

Mange av våpnene som har vært brukt i den siste tidens skyteangrep mot israelere er hjemmelagde halvautomatiske geværer som er relativt enkle å produsere uten avanserte fabrikker.

De siste ukene har det foregått en dramatisk økning i interne oppgjør mellom palestinske grupperinger flere steder på Vestbredden. Israelske styrker har derfor gjennomført flere lignende aksjoner mot illegal våpendistribusjon i områdene rundt Nablus og Jenin de siste ukene, opplyser Shin Bet.

Forrige artikkelDro til Tempelhøyden for å minnes sin drepte datter
Neste artikkelAbbas stiller krav for å bli med på samtaler i Egypt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/