– 50.000 palestinere tar seg ulovlig inn i Israel hver dag

Israels forsvarssjef Gadi Eisenkot mener dette problemet forsterker terrorfaren. Derfor tar han til orde for å ferdigstille sikkerhetsbarrieren mellom Israel og de palestinsk-kontrollerte områdene.

En del av den israelske sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
En del av den israelske sikkerhetsbarrieren på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Ifølge Eisenkot kommer mellom 50.000 og 60.000 palestinere fra Vestbredden til Israel uten innreisetillatelse hver dag. Dette er hovedsakelig mulig fordi sikkerhetsbarrieren på Vestbredden ikke er blitt fullt utbygd. Svært få av dem som kommer ulovlig inn i Israel, blir tatt. Bare om lag 4.300 palestinere blir årlig arrestert for opphold i Israel uten innvilget tillatelse.

Eisenkot mener problemet utgjør en sikkerhetstrussel. Han viser til at 44 prosent av terrorangrepene som er blitt begått det siste året, er begått av gjerningspersoner fra Vestbredden som tok seg ulovlig inn i Israel. Ved å få kontroll med den ulovlige trafikken mellom Israel og de palestinske selvstyreområdene, tror han terrortrusselen vil avta kraftig.

100.000 palestinere fra Vestbredden reiser daglig inn i Israel med innreisetillatelse. Ingen av disse har vært involvert i den siste tidens terrorbølge, ifølge Eisenkot.

 

Åpent område sør for Jerusalem

Tirsdag la han fram denne argumentasjonen under et komitémøte i Knesset, skriver blant andre Times of Israel og Jerusalem Post. Der tok han til orde for å ferdigstille sikkerhetsbarrieren langs de siste 100 kilometerne av linjen som fortsatt står uten gjerde, mur eller annen form for sperring. En strekning uten barriere i bosetningsblokken Gush Etzion, like sør for Jerusalem, er særlig sårbar. Forsvarssjefen anslår at det ville koste 520 millioner kroner å ferdigstille barrieren langs denne strekningen.

Han tok i tillegg til orde for å forbedre prosedyrene for anskaffelse av lovlig oppholdstillatelse og sterkere straffer for israelske selskaper som ansetter palestinske arbeidere uten lovlig opphold.

– Vi må skape en balanse mellom våre økonomiske behov, palestinernes behov og våre sikkerhetshensyn, sa Eisenkot i Knesset.

Forrige artikkelHizbollah-celler på Vestbredden avslørt
Neste artikkelHamas’ valgkampleder på Vestbredden arrestert for oppildning til terror
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/