IDF stengte radiostasjon som oppfordret til terror

Den palestinske radiokanalen Al-Sabanel har hyllet terrorister, uttrykt støtte til angrep mot israelere og oppfordret palestinere til å gjøre opprør mot Israel, ifølge det israelske forsvaret.

Her beslaglegges utstyr fra radiostasjonen Al Sabanel i Hebron. (Foto: IDF)
Her beslaglegges utstyr fra radiostasjonen Al Sabanel i Hebron. (Foto: IDF)

Israelske sikkerhetsstyrker stengte radiostasjonen Al-Sabanel, som ligger i Dura utenfor Hebron, natt til onsdag. De beslagla teknisk utstyr og arresterte fem av kanalens ansatte for å ha kringkastet programmer med oppvigleri til vold, ifølge Times of Israel.

I andre aksjoner i løpet av natten arresterte israelske sikkerhetsstyrker åtte palestinere på Vestbredden. De fleste av dem er mistenkt for steinkasting og for å ha deltatt i voldelige opptøyer. To av de arresterte er mistenkt for å være medlemmer av terrororganisasjonen Hamas.

Det har hendt tidligere også at kringkastere som kontinuerlig lar seg bruke til å spre oppfordringer til terrorisme er blitt stengt av israelske myndigheter. I mars ble den palestinske tv- og radiokanalen Palestine Al-Yawm (”Palestina i dag”) stengt. Kanalen var tilknyttet terrororganisasjonen Islamsk Jihad og hadde notorisk oppfordret til terrorangrep mot israelere i tiden før stengningen.

Palestinske medier har vært kilde til inspirasjon for flere av angrepene under det siste årets terrorbølge mot Israel. Det har kommet fram i avhør med flere gjerningspersoner. Palestinske tv-kanaler har brukt store mengder sendetid på å hylle både angrepene og ”martyrene” i denne perioden. Den 15 år gamle palestinske gutten som drepte familiemoren og sykepleieren Dafna Meir i hennes hjem i bosetningen Otniel i januar, var ifølge Shin Bet motivert av propaganda han hadde sett på tv.

Forrige artikkel2.000 sa ”stopp” i løpet av ett døgn
Neste artikkelStadig flere arabiske lærere i jødiske skoler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/