Skadet i steinkasterangrep etter å ha kjørt feil

To kvinnelige israelske soldater kjørte feil og havnet i den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden. Palestinske sikkerhetsstyrker reddet dem.
Sentrum av den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Mohamed Yahya / Flickr.com / CC)
Sentrum av den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Mohamed Yahya / Flickr.com / CC)

De to soldatene fulgte GPS-appen WAZE, som ledet dem i feil retning på Vestbredden mandag kveld, ifølge Ynetnews.com. Utilsiktet havnet de derfor i område A, der de palestinske myndighetene har både sivilt og sikkerhetsmessig ansvar, og der israelske borgere ikke har lov å ferdes uten spesialtillatelse. Mobil-appen ledet dem til sentrum av den palestinske byen Tulkarem.

Da de forsto hvor de var havnet, ringte de politiets nødnummer. Der ble de rådet til å fortsette rett fram gjennom byen uten å stanse, for så å kjøre tilbake til israelsk territorium. En palestinsk politimann i sivil så dem langs veien og forsøkte å gi dem råd om å ta en annen vei, men soldatene valgte å heller høre på rådet de hadde fått på telefon fra politiet. Kort tid etter dette ble de observert av lokale palestinere, som begynte å kaste steiner på bilen deres. Begge soldatene ble lettere skadet i steinkasterangrepet.

En palestinsk politimann som så hva som skjedde, tilkalte palestinske sikkerhetsstyrker. De evakuerte de uheldige soldatene til en palestinsk politistasjon i nærheten. Der gjorde de avtale med israelske myndigheter om overlevering av soldatene.

Israelske soldater har forbud mot å stole blindt på mobil-appen Waze når de kjører bil på Vestbredden, da dette har vist seg å skape farlige situasjoner også tidligere. I februar kjørte to soldater feil og havnet i Kalandiya. Bilen deres ble satt fyr på og de var nær ved å bli lynsjet av en rasende folkemengde.

Sivile som har trosset forbudet mot å reise inn i område A, om enn med fredelige hensikter, har også fått erfare risikoen som er forbundet med dette.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise