Godkjenner 2500 nye boliger på Vestbredden

"Vi bygger, og vi skal fortsette å bygge," skriver Benjamin Netanyahu på Twitter.
Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.
Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse at forsvarsdepartementet har godkjent byggingen av 2500 nye boliger på Vestbredden.

“Jeg har sammen med forsvarsministeren godkjent byggingen av 2500 nye boliger i Judea og Samaria. Vi bygger, og vi skal fortsette å bygge,” skriver Netanyahu i en Twitter-melding, hvor han bruker det hebraiske navnet på Vestbredden.

Ifølge en pressemelding fra forsvarsdepartementet skal de fleste boligene bygges i eksisterende bosetninger, men Ha’aretz skriver at en del av de planlagte byggeområdene ligger utenfor bosetningsblokkene.

Rundt 100 av boligene som er planlagt kommer i Beit El-bosetningen. David Friedman, som er nominert som ny Israel-ambassadør, har ledet en innsamlingsaksjon til Beit El. Blant andre skal Donald Trump og Kushner-familien (familien til Trumps svigersønn) ha bidratt med penger til bosetningen.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier avgjørelsen er tatt for å møte “etterspørselen etter boliger”. I tillegg til å godkjenne bygging av 2500 nye boliger har forsvarsdepartementet også godkjent byggingen av en palestinsk industripark på Vestbredden. Den nye industriparken skal ligge i Tarkumiya, nordvest for Hebron.

“Det vil bli en av de største industrielle områdene på Vestbredden, hvor vi planlegger å bygge et varehus og infrastruktur for lagring av drivstoff, i tillegg til flere andre næringer”, sier forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Som i Norge, betyr ikke godkjenning av byggeplaner nødvendigvis at gravemaskinene ruller inn neste dag. De siste årene har byggestart på boliger i bosetningene per år variert fra 741 i 2010 til 2874 i 2013, ifølge Peace Now. På 1990-tallet ble det bygget betydelig mer i bosetningene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise