Godkjenner 2500 nye boliger på Vestbredden

“Vi bygger, og vi skal fortsette å bygge,” skriver Benjamin Netanyahu på Twitter.

Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.
Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys til mer boligbygging på Vestbredden.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse at forsvarsdepartementet har godkjent byggingen av 2500 nye boliger på Vestbredden.

“Jeg har sammen med forsvarsministeren godkjent byggingen av 2500 nye boliger i Judea og Samaria. Vi bygger, og vi skal fortsette å bygge,” skriver Netanyahu i en Twitter-melding, hvor han bruker det hebraiske navnet på Vestbredden.

Ifølge en pressemelding fra forsvarsdepartementet skal de fleste boligene bygges i eksisterende bosetninger, men Ha’aretz skriver at en del av de planlagte byggeområdene ligger utenfor bosetningsblokkene.

Rundt 100 av boligene som er planlagt kommer i Beit El-bosetningen. David Friedman, som er nominert som ny Israel-ambassadør, har ledet en innsamlingsaksjon til Beit El. Blant andre skal Donald Trump og Kushner-familien (familien til Trumps svigersønn) ha bidratt med penger til bosetningen.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier avgjørelsen er tatt for å møte “etterspørselen etter boliger”. I tillegg til å godkjenne bygging av 2500 nye boliger har forsvarsdepartementet også godkjent byggingen av en palestinsk industripark på Vestbredden. Den nye industriparken skal ligge i Tarkumiya, nordvest for Hebron.

“Det vil bli en av de største industrielle områdene på Vestbredden, hvor vi planlegger å bygge et varehus og infrastruktur for lagring av drivstoff, i tillegg til flere andre næringer”, sier forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Som i Norge, betyr ikke godkjenning av byggeplaner nødvendigvis at gravemaskinene ruller inn neste dag. De siste årene har byggestart på boliger i bosetningene per år variert fra 741 i 2010 til 2874 i 2013, ifølge Peace Now. På 1990-tallet ble det bygget betydelig mer i bosetningene.

Forrige artikkelObama-administrasjonen overførte 1,8 milliarder kroner til palestinske myndigheter før de forlot Det hvite hus
Neste artikkelHvem er best – Trump eller Obama?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.