Netanyahu flytter 8 millioner kroner fra FN til å vise jødenes historiske tilknytning til Hebron

Rask reaksjon etter UNESCO-vedtak.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC 2016 fra sitt kontor i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC 2016 fra sitt kontor i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Et flertall i FN-organisasjonen UNESCO vedtok fredag 7. juli at Patriarkenes grav og gamlebyen i Hebron er «et palestinsk verdensarv-sted i fare». Tolv stater stemte for og tre stater stemte imot resolusjonen. Seks stater avstod fra å stemme.

Statsminister Benjamin Netanyahu varslet kort tid senere at Israel kommer til å holde tilbake 8 millioner kroner i medlemsbetalingen til FN. Pengene vil Netanyahu overføre til et museum som viser jødenes historiske tilknytning til Hebron og lignende prosjekter.

– Som en reaksjon på UNESCOs historiefornektelse er statsminister Benjamin Netanyahu fast bestemt på å vise hele verden den historiske sannhet og det jødiske folkets dype forbindelse – gjennom tusener av år – til Hebron, skriver statsministerens kontor på Twitter.

– Israel vil ikke gjenoppta samarbeid med UNESCO så lenge de fortsetter med å tjene som et verktøy for politiske angrep i stedet for å være en profesjonell organisasjon, sier utdanningsminister Naftali Bennett.

– UNESCO er forferdelig og antisemittisk, og deres resolusjon er en skandale, sier forsvarsminister Avigdor Lieberman.

I følge Bibelen er Abraham – som jødene regner som sin stamfar – og de fleste av hans nærmeste etterkommere gravlagt i Patriarkenes grav. Etter at muslimene erobret område 2600 år etter at Abraham levde har de gjort gravstedet til en moské – Ibrahimi-moskéen. I over 700 år hadde ingen jøde adgang til gravstedet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise