Netanyahu flytter 8 millioner kroner fra FN til å vise jødenes historiske tilknytning til Hebron

Rask reaksjon etter UNESCO-vedtak.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC 2016 fra sitt kontor i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu talte til AIPAC 2016 fra sitt kontor i Jerusalem. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)

Et flertall i FN-organisasjonen UNESCO vedtok fredag 7. juli at Patriarkenes grav og gamlebyen i Hebron er «et palestinsk verdensarv-sted i fare». Tolv stater stemte for og tre stater stemte imot resolusjonen. Seks stater avstod fra å stemme.

Statsminister Benjamin Netanyahu varslet kort tid senere at Israel kommer til å holde tilbake 8 millioner kroner i medlemsbetalingen til FN. Pengene vil Netanyahu overføre til et museum som viser jødenes historiske tilknytning til Hebron og lignende prosjekter.

– Som en reaksjon på UNESCOs historiefornektelse er statsminister Benjamin Netanyahu fast bestemt på å vise hele verden den historiske sannhet og det jødiske folkets dype forbindelse – gjennom tusener av år – til Hebron, skriver statsministerens kontor på Twitter.

– Israel vil ikke gjenoppta samarbeid med UNESCO så lenge de fortsetter med å tjene som et verktøy for politiske angrep i stedet for å være en profesjonell organisasjon, sier utdanningsminister Naftali Bennett.

– UNESCO er forferdelig og antisemittisk, og deres resolusjon er en skandale, sier forsvarsminister Avigdor Lieberman.

I følge Bibelen er Abraham – som jødene regner som sin stamfar – og de fleste av hans nærmeste etterkommere gravlagt i Patriarkenes grav. Etter at muslimene erobret område 2600 år etter at Abraham levde har de gjort gravstedet til en moské – Ibrahimi-moskéen. I over 700 år hadde ingen jøde adgang til gravstedet.

Forrige artikkelBlir du med på en jødisk bytur i Oslo?
Neste artikkelSe bildene fra MIFFs ungdomstur 2017
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.