Reiste minnesmerke for Saddam Hussein

Den palestinske byen Kalkilya har avduket et minnesmerke og oppkalt en gate etter den irakiske diktatoren.

Mange var til stede da minnesmerket etter Saddam Hussein ble avduket. (Foto: Facebook)

Palestinske aktivister har reist et minnesmerke på Vestbredden etter den avdøde irakiske diktatoren Saddam Hussein. Monumentet, som viser Hussein med en rifle i hånden, er satt opp i den palestinske byen Kalkilya, skriver Yedioth Ahronoth.

Minnesmerket er laget og satt opp av det palestinske partiet Arab Liberation Front, som er en del av PLO. Guvernøren for Kalkilya-distriktet, Rafi Rawajba fra Fatah-partiet og to andre tjenestemenn fra de palestinske selvstyremyndighetene, var til stede på åpningsseremonien.

Ifølge The Middle East Media Research Institute (MEMRI) står følgende tekst på minnetavlen: “Saddam Hussein – Martyrenes mester i vår æra” og “Arabiske Palestina fra elven til havet”.

I tillegg til avdukingen av minnesmerket skal en gate i byen ha fått navn etter den irakiske diktatoren.

Saddam Hussein var en langvarig støttespiller av palestinerne og ga millioner av dollar til familiene til selvmordsbombere under Den andre intifadaen. Han er fortsatt populær hos mange palestinerne etter at Irak avfyrte 39 Scud-raketter mot Israel under Golfkrigen i 1991. Da arrangerte palestinerne også parader for å ære og vise støtte til tyrannen Saddam Hussein.

Den irakiske diktatoren ble styrtet fra makten etter at USA invaderte Irak i 2003. Han ble henrettet tre år senere. Flere palestinske byer har satt opp monumenter for å hedre Saddam Hussein.

Minnesmerket av Hussein i den palestinske byen. (Foto: Facebook)
Slik er minnestøttens bakside. (Foto: Facebook)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise