IDF: Røde Halvmåne tatt på fersken

Palestinske Røde Halvmåne brukte ambulanse til å frakte demonstranter.

Palestinske demonstranter strømmer ut av en av Røde Halvmånes ambulanser. (Foto: Det israelske forsvaret)
Palestinske demonstranter strømmer ut av en av Røde Halvmånes ambulanser. (Foto: Det israelske forsvaret)

Det israelske forsvaret krever svar fra palestinske Røde Halvmåne etter at en av deres ambulanser ble filmet mens den fraktet maskerte demonstranter til en pågående demonstrasjon i Ramallah, skriver avisen Jerusalem Post.

Videoen, distribuert av det israelske forsvaret, viser hvordan maskerte personer går ut av ambulansen før de konfronterer israelske styrker.

– En Røde Halvmåne-ambulanse ble filmet mens den hjalp palestinske bråkmakere i Ramallah under dekke av å gi medisinsk behandling, skriver generalmajor Yoav Mordechai til Den internasjonale Røde Kors-komiteen.

– Vi ser svært alvorlig på dette og krever at hendelsen blir etterforsket. Vi ønsker å bli informert om hva dere finner ut, fortsetter generalmajoren.

Ved å være deltakende i konflikten bryter Røde Halvmåne sitt eget prinsipp om å være nøytral, og ikke ta side i en politisk, religiøs eller etnisk konflikt.

Røde Kors Norge skriver til MIFF på Twitter at de har vært i kontakt med palestinske Røde Halvmåne. De mener påstanden fra det israelske forsvaret er feil. ifølge dem skal skal en kvinne ha forlatt ambulansen etter å ha blitt behandlet for skader. Kvinnen trengte ikke sykehusbehandling, skriver de.

IDF har også anklaget palestinske steinkastere for å bruke ambulanser som skjold. De har publisert flere bilder som viser hvordan palestinere gjemmer seg bak ambulanser mens de kaster stein på israelske styrker.

Etter at USAs president Donald Trump onsdag 6. desember anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad har det vært flere sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden.

Palestinske steinkastere bruker ambulansen som skjold mens de kaster stein på israelske styrker. (Foto: IDF)
Palestinske steinkastere bruker ambulansen som skjold mens de kaster stein på israelske styrker. (Foto: IDF)
Forrige artikkelVisste du at Clinton, Bush og Obama sa akkurat det samme som Trump?
Neste artikkelDe beste julegavene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.