Styrker sikkerheten på Vestbredden

Israel øker den militære tilstedeværelsen etter flere terrorangrep.

Israelske styrker leter etter en ettersøkt terrorist i området rundt Jenin. (Foto: Det israelske forsvaret)
Israelske styrker har pågrepet flere hundre på Vestbredden som er rekruttert av Hamas. (Foto: Det israelske forsvaret)

Det israelske forsvaret utplasserer flere soldater på Vestbredden etter en rekke terrorangrep den siste tiden, skriver avisen Times of Israel.

Mandag ble en israelsk firebarnsfar knivstukket og drept. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot og de ekstra styrkene skal bidra i jakten på terroristen.

Drapet skjedde under en måned etter at en israelsk seksbarnsfar ble skutt og drept i nærheten av Nablus på Vestbredden. Gjerningsmannen var lenge på frifot, men tirsdag 6. februar ble han funnet av israelske styrker. Han nektet å overgi seg og ble drept i en skuddveksling med politi og soldater.

I tillegg til de to drapene har det siden nyttår vært flere terrorforsøk og terrorangrep som ikke har endt med dødelig utfall på Vestbredden. Senest torsdag 8. februar forsøkte en palestiner å knivstikke israelske soldater utenfor flyktningeleiren al-Fawar. Dagen før ble en israelsk sikkerhetsvakt lettere skadet da han ble knivstukket utenfor bosetningen Karmei Tzur.

Det har også vært flere voldelige opptøyer den siste tiden. Et av det største skjedde tirsdag i Nablus, da israelske styrker jaktet en ettersøkt terrorist. 500 voldelige demonstranter havnet i konfrontasjon med israelske styrker.

Itamar Ben-Gal ble drept i mandagens terrorangrep. Her sammen med kona Miriam. (Foto: Privat)
Itamar Ben-Gal ble drept i mandagens terrorangrep på Vestbredden. Her sammen med kona Miriam. (Foto: Privat)
Forrige artikkelGro Holm, Israels hovedstad og verdens samvittighet
Neste artikkelEt av verdens høyest utdannede land
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.