Netanyahu avviser ex-generalers advarsler om annektering av områder på Vestbredden

Israels statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i det israelske parlamentet. (Illustrasjonsfoto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avviser at israelsk annektering av deler av Vestbredden vil utgjøre en fare for Israels innbyggere.

– Områder av Judea og Samaria er ikke bare en garanti for Israels sikkerhet – de er også en arv fra våre forfedre, skriver Netanyahu på Twitter, ifølge Times of Israel.

Bakgrunnen for uttalelsen er nyheten – først meldt av den israelske tv-kanalen Channel 12 – om at en gruppe tidligere offiserer i de israelske sikkerhetsstyrkene har sendt et brev til statsministeren der de advarer mot å annektere deler av Vestbredden.

Det var noen dager før Knesset-valget forrige måned at Netanyahu sa han vil gå inn for å annektere eller utvide israelsk suverenitet til også å gjelde israelske bosetninger på Vestbredden.

Gruppen “Commanders for Israel’s Security” omtaler seg selv som politisk nøytral og med nesten 300 tidligere offiserer. I brevet anmoder de statsministeren om å holde en folkeavstemning før det blir gjort noe i retning av en faktisk annektering av bosetningene (som utgjør rundt 3 prosent av landområdet på Vestbredden). Offiserene advarer også om at et slikt vedtak vil bety slutten på sikkerhetssamarbeidet med de palestinske selvstyremyndighetene, og styrke [de palestinske] terrororganisasjonene.

Netanyahu la til på Twitter: – De samme “ekspertene” støttet atom-avtalen med Iran, de advarte om at “Bibi” går i feil retning, og de hevdet at han ødelegger alliansen Israel har med Amerika.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan fra Likud-partiet svarte også på brevet. I en erklæring sa han at annektering var “et naturlig og moralsk riktig steg”.

I tillegg skal Sharren Haskel, Knesset-medlem fra Likud, på mandag ha levert et nytt lovforslag om å annektere Jordan-dalen, som avhenger av resultatet av en folkeavstemning blant områdets arabiske og jødiske innbyggere. Hun leverte et lignende forslag i forrige Knesset-periode, men ble da bedt om å utsette det. Denne gangen håper hun på støtte fra Netanyahu.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag