Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu avviser ex-generalers advarsler om annektering av områder på Vestbredden

Israels statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i det israelske parlamentet. (Illustrasjonsfoto: GPO)
- Områder av Judea og Samaria er ikke bare en garanti for Israels sikkerhet - de er også vår arv, skriver Netanyahu.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avviser at israelsk annektering av deler av Vestbredden vil utgjøre en fare for Israels innbyggere.

– Områder av Judea og Samaria er ikke bare en garanti for Israels sikkerhet – de er også en arv fra våre forfedre, skriver Netanyahu på Twitter, ifølge Times of Israel.

Bakgrunnen for uttalelsen er nyheten – først meldt av den israelske tv-kanalen Channel 12 – om at en gruppe tidligere offiserer i de israelske sikkerhetsstyrkene har sendt et brev til statsministeren der de advarer mot å annektere deler av Vestbredden.

Det var noen dager før Knesset-valget forrige måned at Netanyahu sa han vil gå inn for å annektere eller utvide israelsk suverenitet til også å gjelde israelske bosetninger på Vestbredden.

Gruppen «Commanders for Israel’s Security» omtaler seg selv som politisk nøytral og med nesten 300 tidligere offiserer. I brevet anmoder de statsministeren om å holde en folkeavstemning før det blir gjort noe i retning av en faktisk annektering av bosetningene (som utgjør rundt 3 prosent av landområdet på Vestbredden). Offiserene advarer også om at et slikt vedtak vil bety slutten på sikkerhetssamarbeidet med de palestinske selvstyremyndighetene, og styrke [de palestinske] terrororganisasjonene.

Netanyahu la til på Twitter: – De samme «ekspertene» støttet atom-avtalen med Iran, de advarte om at «Bibi» går i feil retning, og de hevdet at han ødelegger alliansen Israel har med Amerika.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan fra Likud-partiet svarte også på brevet. I en erklæring sa han at annektering var «et naturlig og moralsk riktig steg».

I tillegg skal Sharren Haskel, Knesset-medlem fra Likud, på mandag ha levert et nytt lovforslag om å annektere Jordan-dalen, som avhenger av resultatet av en folkeavstemning blant områdets arabiske og jødiske innbyggere. Hun leverte et lignende forslag i forrige Knesset-periode, men ble da bedt om å utsette det. Denne gangen håper hun på støtte fra Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart