Angivelig voldtektssak ryster Israel

Palestinsk vaktmester tiltalt for å ha voldtatt en sju år gammel israelsk skolejente.

Israelske etterforskere på stedet hvor den grove voldtekten skal ha funnet sted. (Foto: Det israelske politiet)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

OPPDATERT: Tiltalen mot palestineren er trukket tilbake på grunn av mangel på bevis. Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan mener politiet ikke har gjort en god nok jobb i å avdekke sakens forhold.

En palestinsk 46-åring fra landsbyen Dir Kadis er tiltalt for å ha kidnappet og voldtatt en sju år gammel israelsk jente. Den tiltalte jobbet med renhold og vedlikehold på en skole på Vestbredden. Her klarte han å etablere kontakt med sjuåringen gjennom å gi henne godteri, skriver Times of Israel.

I tiltalen blir det beskrevet hvordan mannen skal ha tatt jenta med seg til en bygning som var under oppføring i nærheten av skolen. Der skal han ha holdt henne nede med tvang og voldtatt henne før han slapp henne løs igjen. Palestineren er nå tiltalt for grov voldtekt, overfall og kidnapping.

Politiet har tatt ut tiltale mot mannen etter tre måneders etterforskning. Den tiltalte avviser alle anklagene mot ham, men han skal ifølge israelske medier ha feilet på en løgndetektortest. Politiet skal også ha funnet det angivelige åstedet for voldtekten. Her skal 46-åringen ha jobbet i en deltidsstilling.

Den grove saken har rystet Israel. Ifølge offerets forklaring skal ytterligere to personer ha vært involvert i voldtekten. De skal ha holdt henne nede og ledd da den tiltalte voldtok henne. Politiet sier de leter etter flere mistenkte.

– Det er vanskelig, og det er det sikkert for dere også, å ikke tenke på denne forferdelige hendelsen hvor en sju år gammel jente er utsatt for en så syk, umenneskelig og utenkelig handling, fortalte Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan på en minnestund for falne israelske polititjenestemenn.

Erdan mener voldtekten fremstår som nasjonalistisk motivert. Derfor mener han gjerningspersonen også må etterforskes for mulig terrorisme.

– Jeg er ikke i tvil om at han som er tiltalt for denne grusomme handlingen, og dem som hjalp ham, er påvirket av oppvigleriet og hatet som de hver dag absorberer i de palestinske områdene. Uansett hva denne motbydelige voldtektsforbryteren sier om hans motiver og omstendigheter, så må slike hendelser bli etterforsket som nasjonalistisk motiverte, fortalte han videre.

Politiet derimot mener det ikke er spor som tyder på at voldtekten er nasjonalistisk motivert. Familien til den sju år gamle jenta sier de har hyret inn pedagogiske eksperter og gjør forsøk på å rehabilitere henne.

Den tiltalte palestineren begynte å jobbe på skolen like etter nyttår.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan støtter en avkriminalisering av cannabisbruk. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Sikkerhetsminister Gilad Erdan mener politiet må etterforske en mulig terrorlink. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Forrige artikkelIran kan nærme seg atomvåpen
Neste artikkelRunde tall for MIFF i Norge og Danmark
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -