Netanyahu: – Å gi opp kontrollen over Jordandalen vil garantert føre til krig

Den israelske statsministeren gjentok denne uken at Israel må beholde den militære kontrollen over området, særlig sett i lys av truslene fra Iran.
Netanyahu holdt tale på Hatzerim flybase torsdag 27. juni. (Foto Kobi Gideon/GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det var torsdag 27. juni på en avslutningsseremoni [for piloter] på Hatzerim militære flyplass at Netanyahu kom med uttalelsen, skriver Jerusalem Post.

«Sikkerhetskontrollen over området vest for Jordan [elven] vil for alltid være i våre hender. Vi kommer aldri til å oppgi vår sikkerhet, og vi kommer ikke til å overlate området til en fremmed makt,» sa Netanyahu.

«Det er de som sier at det ikke vil bli fred hvis vi ikke overgir Jordandalen. Jeg sier: Dersom vi forlater Jordandalen, vil en krig være garantert,» la han til.

Netanyahu sa omtrent det samme til den amerikanske sikkerhetsrådgiveren John Bolton da han besøkte Israel denne uken. De var blant annet på tur sammen i Jordandalen.

USAs sikkerhetsrådgiver John Bolton. (Foto: Gage Skidmore)
USAs sikkerhetsrådgiver John Bolton ber Russland revurdere å gi S-300 til Syria. (Foto: Gage Skidmore)

Bolton forsikret Netanyahu om at han er enig i at Jordandalen er av stor strategisk verdi for Israel, men da han senere fikk spørsmål fra Jerusalem Post om hvor Israels permanente grenser bør gå, anmodet han folk om å vente på offentliggjøringen av de politiske delene i USA-president Donald Trumps fredsplan før han ville si noe om dette spørsmålet.

Netanyahu lovpriset igjen Trump for å ha anerkjent Israels suverenitet over Golanhøyden, og for å ha innført strenge sanksjoner mot Iran, som truer Israel med utslettelse. «Det finnes ingen grense for hvor mye vi verdsetter og takker for dette,» sa den israelske statsministeren.

«Israel må alltid være forberedt på å forsvare seg selv mot enhver trussel. Det er et grunnleggende prinsipp som garanterer vår framtid,» sa Netanyahu.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise