Bosetter mistenkes for hatkriminalitet

Flere titalls palestinske biler ble utsatt for hærverk. Politier omtaler det som hatkriminalitet. (Foto: Yatma kommune)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Innbyggerne i den palestinske landsbyen Yatma våknet fredag morgen opp til omfattende hærverk. Det er andre gang på bare tre dager at området utsettes for det politiet kaller hatkriminalitet, skriver Times of Israel.

Politiet har iverksatt etterforskning av hendelsen, som skjedde bare åtte kilometer fra den omstridte Yitzhar-bosetningen. Her har mange israelske ekstremister slått seg ned seg i utposter som etter israelsk lov er ulovlige.

En av utpostene ble stengt og delvis rasert av israelske sikkerhetsstyrker. Et telt som sikkerhetsstyrkene hadde satt opp i området ble natt til torsdag satt fyr på. Politiet tror samme person står bak fredagens hærverk. Ekstremister fra utposten skal også ha kastet stein mot israelske soldater i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I likhet med onsdagens hatangrep i landsbyen al-Bireh, hvor rundt 30 biler fikk vinduene knust eller dekkene kuttet opp, var det tagget slagord på hebraisk med referanse til utposten som israelske styrker har stengt av.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag