Bosetter mistenkes for hatkriminalitet

En gruppe ekstreme bosettere har vandalisert flere titalls biler som tilhører palestinere.
Flere titalls palestinske biler ble utsatt for hærverk. Politier omtaler det som hatkriminalitet. (Foto: Yatma kommune)

Innbyggerne i den palestinske landsbyen Yatma våknet fredag morgen opp til omfattende hærverk. Det er andre gang på bare tre dager at området utsettes for det politiet kaller hatkriminalitet, skriver Times of Israel.

Politiet har iverksatt etterforskning av hendelsen, som skjedde bare åtte kilometer fra den omstridte Yitzhar-bosetningen. Her har mange israelske ekstremister slått seg ned seg i utposter som etter israelsk lov er ulovlige.

En av utpostene ble stengt og delvis rasert av israelske sikkerhetsstyrker. Et telt som sikkerhetsstyrkene hadde satt opp i området ble natt til torsdag satt fyr på. Politiet tror samme person står bak fredagens hærverk. Ekstremister fra utposten skal også ha kastet stein mot israelske soldater i området.

I likhet med onsdagens hatangrep i landsbyen al-Bireh, hvor rundt 30 biler fikk vinduene knust eller dekkene kuttet opp, var det tagget slagord på hebraisk med referanse til utposten som israelske styrker har stengt av.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise