– Ikke ulovlig å hevde israelsk lov på Vestbredden

- Det er ikke palestinsk land, det er omstridt land, og den eneste måten å løse det på er dersom de to partene kan forhandle fram en løsning, skriver Jason Greenblatt.
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. (Foto: Twitter)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Jason Greenblatt, tidligere utsending for Trump-administrasjonen til Midtøsten, kom søndag 14. juni med et innspill i debatten om en mulig israelsk annektering av deler av Vestbredden.

– Å hevde israelsk suverenitet over de områdene man planlegger vil ikke være en ulovlig erobring av land, skriver Greenblatt.

– Jeg er også sterkt uenig i bruken av uttrykket «palestinsk land». Det er ikke palestinsk land. Det er land som er omstridt, og den eneste måten å løse det på er dersom partene kan forhandle fram en løsning på konflikten i direkte forhandlinger. Men det har vist seg ikke å bli noe av. Det er en av hovedgrunnene til at vi utformet visjonen for fred på måten vi gjorde, fortsetter han.

Greenblatt sier Trump-planen nekter det palestinske lederskapet i Ramallah å ha vetorett på hva som skjer med landet og israelerne som bor der. «Men for å beskytte palestinerne ga vi dem en lang periode – fire år – til å få sitt hus i orden slik at de kan få de mange fordeler som er skissert i fredsvisjonen.»Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise