– Ikke ulovlig å hevde israelsk lov på Vestbredden

– Det er ikke palestinsk land, det er omstridt land, og den eneste måten å løse det på er dersom de to partene kan forhandle fram en løsning, skriver Jason Greenblatt.

Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Jason Greenblatt, tidligere utsending for Trump-administrasjonen til Midtøsten, kom søndag 14. juni med et innspill i debatten om en mulig israelsk annektering av deler av Vestbredden.

– Å hevde israelsk suverenitet over de områdene man planlegger vil ikke være en ulovlig erobring av land, skriver Greenblatt.

– Jeg er også sterkt uenig i bruken av uttrykket «palestinsk land». Det er ikke palestinsk land. Det er land som er omstridt, og den eneste måten å løse det på er dersom partene kan forhandle fram en løsning på konflikten i direkte forhandlinger. Men det har vist seg ikke å bli noe av. Det er en av hovedgrunnene til at vi utformet visjonen for fred på måten vi gjorde, fortsetter han.

Greenblatt sier Trump-planen nekter det palestinske lederskapet i Ramallah å ha vetorett på hva som skjer med landet og israelerne som bor der. «Men for å beskytte palestinerne ga vi dem en lang periode – fire år – til å få sitt hus i orden slik at de kan få de mange fordeler som er skissert i fredsvisjonen.»

Forrige artikkelPalestinerne nekter nok en gang å ta imot koronahjelp fra Emiratene
Neste artikkelMIFF Trondheim er i gang med standsesongen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.