– Ikke ulovlig å hevde israelsk lov på Vestbredden

- Det er ikke palestinsk land, det er omstridt land, og den eneste måten å løse det på er dersom de to partene kan forhandle fram en løsning, skriver Jason Greenblatt.
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, møtte Mahmoud Abbas tirsdag. (Foto: Twitter)
Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, i møte med Mahmoud Abbas i mars 2017. (Foto: Twitter)

Jason Greenblatt, tidligere utsending for Trump-administrasjonen til Midtøsten, kom søndag 14. juni med et innspill i debatten om en mulig israelsk annektering av deler av Vestbredden.

– Å hevde israelsk suverenitet over de områdene man planlegger vil ikke være en ulovlig erobring av land, skriver Greenblatt.

– Jeg er også sterkt uenig i bruken av uttrykket «palestinsk land». Det er ikke palestinsk land. Det er land som er omstridt, og den eneste måten å løse det på er dersom partene kan forhandle fram en løsning på konflikten i direkte forhandlinger. Men det har vist seg ikke å bli noe av. Det er en av hovedgrunnene til at vi utformet visjonen for fred på måten vi gjorde, fortsetter han.

Greenblatt sier Trump-planen nekter det palestinske lederskapet i Ramallah å ha vetorett på hva som skjer med landet og israelerne som bor der. «Men for å beskytte palestinerne ga vi dem en lang periode – fire år – til å få sitt hus i orden slik at de kan få de mange fordeler som er skissert i fredsvisjonen.»

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPalestinerne nekter nok en gang å ta imot koronahjelp fra Emiratene
Neste artikkelMIFF Trondheim er i gang med standsesongen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise