Arrestasjoner endte i voldelig sammenstøt

Grensepolitiet ble angrepet da de skulle arrestere en bande med biltyver.
Seks israelske grensepoliti og fire palestinere ble skadet i sammenstøtene. (Foto: Skjermdump)

Seks israelske grensepoliti og fire palestinere ble skadet i sammenstøt ved flyktningeleiren Qalandia på Vestbredden, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Grensepolitiet oppsøkte flyktningeleiren tidlig på morgenen for å arrestere tre medlemmer av en bande biltyver som operer fra flyktningeleiren, da de ble møtt med kraftig motstand fra lokalbefolkningen. Det ble kastet store betongblokker, til og med vaskemaskiner, fra hustakene og ned mot politiet.

Ifølge avisen Ha’aretz var det en undercover politioperasjon som gikk galt.

Situasjonen ble så tilspisset at politiet fryktet for sine egne liv. Derfor så de seg nødt til å ta i bruk skarpe skudd mens de ventet på å bli reddet ut av området av israelske soldater. Fire palestinere ble skutt i sammenstøtet. Tilstanden skal være kritisk for tre av dem. Ingen medlemmer av grensepolitiet ble alvorlig skadet, men flere måtte ha sykehusbehandling.

To av de tre mistenkte biltyvene ble til slutt arrestert i operasjonen.

I mai ble den 21 år gamle soldaten Amit Ben-Yigal drept i lignende aksjon, da det ble kastet en stein fra toppen av en bygning som traff ham i hodet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise