– Kontroll i områdene

Palestinernes leder Yassir Arafat sa fredag at de palestinske myndigheter har full kontroll over situasjonen på Vestbredden og i Gaza, og at han har gitt eksplesitt ordre om å gjennomføre en våpenhvile. Arafat sier at palestinske sikkerhetsstyrker har arrestert 17 av de 33 terroristene som står på USAs og Israels liste. Arafat kritiserer også USA for å levere våpen som blir brukt mot palestinerne til Israel. - Amerikanerne står ved deres side og gir dere alt. Hvem gir dere fly? Amerikanerne. Hvem gir dere stridsvogner? Amerikanerne. Hvem gir dere penger? Amerikanerne!, sa Arafat sint til israelsk TV fredag. Da Arafat ble spurt hvorfor han ikke erklærte slutten på Intifadaen, svarte han: - Du gjør meg stor urett. Hvor mange ganger har jeg gjort arrestasjoner, erklærte slutt på drap og erklært våpenhvile? Hvor mange ganger har jeg gjort det?, begynte Arafat svaret. Som svar på påstanden at tjenestemenn i de palestinske myndigheter ikke har mottatt klar militær ordre til våpenhvile, svarte Arafat: - Bring meg hvem som helst som sa det, og jeg vil fengsle ham.

Palestinernes leder Yassir Arafat sa fredag at de palestinske myndigheter har full kontroll over situasjonen på Vestbredden og i Gaza, og at han har gitt eksplesitt ordre om å gjennomføre en våpenhvile. Arafat sier at palestinske sikkerhetsstyrker har arrestert 17 av de 33 terroristene som står på USAs og Israels liste.
Arafat kritiserer også USA for å levere våpen som blir brukt mot palestinerne til Israel. – Amerikanerne står ved deres side og gir dere alt. Hvem gir dere fly? Amerikanerne. Hvem gir dere stridsvogner? Amerikanerne. Hvem gir dere penger? Amerikanerne!, sa Arafat sint til israelsk TV fredag.
Da Arafat ble spurt hvorfor han ikke erklærte slutten på Intifadaen, svarte han: – Du gjør meg stor urett. Hvor mange ganger har jeg gjort arrestasjoner, erklærte slutt på drap og erklært våpenhvile? Hvor mange ganger har jeg gjort det?, begynte Arafat svaret. Som svar på påstanden at tjenestemenn i de palestinske myndigheter ikke har mottatt klar militær ordre til våpenhvile, svarte Arafat: – Bring meg hvem som helst som sa det, og jeg vil fengsle ham.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKongressen for Israel
Neste artikkelArrestasjoner en bløff
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise