Sharon vurderte å deportere Arafat til Sudan

I 2002 luftet daværende statsminister Ariel Sharon, etter nok et dødelig terrorangrep, ideen om å deportere Yasser Arafat til Sudan.
Israels tidligere statsminister Ariel Sharon. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Israels tidligere statsminister Ariel Sharon. (Foto: Moshe Milner, GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

27. mars 2002. Israel rammes av sitt mest dødelige terrorangrep under den andre intifadaen. 30 personer blir drept og 140 såret, da Hamas gjennomførte et selvmordsangrep mot Park Hotel i Netanya. Massakren skjedde midt under den jødiske påskehøytiden.

Tidligere Mossad-sjef Ephraim Halevy avslørte søndag at daværende statsminister Ariel Sharon vurderte å deportere Yasser Arafat til Sudan etter angrepet, rapporterer Times of Israel. I oktober samme år meldte Ma’ariv at spesialstyrker i IDF var forberedt på å utvise den avdøde PA-presidenten til et avsideliggende sted i en Midtøsten-stat med kystlinje.

Sharon var overbevist om at Høyesterett ville nekte en slik plan og godkjente i stedet IDFs Operasjon forsvarsskjold. Hæren tok over sikkerhetskontrollen i de store palestinske byene på Vestbredden og plasserte Arafat i husarrest.

Ariel Sharon er i dag 85 år gammel, men har vært i en komaliknende tilstand med lav bevissthetsgrad, siden han fikk slag for andre gang på kort tid i januar 2006.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise