Sharon vurderte å deportere Arafat til Sudan

I 2002 luftet daværende statsminister Ariel Sharon, etter nok et dødelig terrorangrep, ideen om å deportere Yasser Arafat til Sudan.

Israels tidligere statsminister Ariel Sharon. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Israels tidligere statsminister Ariel Sharon. (Foto: Moshe Milner, GPO)

27. mars 2002. Israel rammes av sitt mest dødelige terrorangrep under den andre intifadaen. 30 personer blir drept og 140 såret, da Hamas gjennomførte et selvmordsangrep mot Park Hotel i Netanya. Massakren skjedde midt under den jødiske påskehøytiden.

Tidligere Mossad-sjef Ephraim Halevy avslørte søndag at daværende statsminister Ariel Sharon vurderte å deportere Yasser Arafat til Sudan etter angrepet, rapporterer Times of Israel. I oktober samme år meldte Ma’ariv at spesialstyrker i IDF var forberedt på å utvise den avdøde PA-presidenten til et avsideliggende sted i en Midtøsten-stat med kystlinje.

Sharon var overbevist om at Høyesterett ville nekte en slik plan og godkjente i stedet IDFs Operasjon forsvarsskjold. Hæren tok over sikkerhetskontrollen i de store palestinske byene på Vestbredden og plasserte Arafat i husarrest.

Ariel Sharon er i dag 85 år gammel, men har vært i en komaliknende tilstand med lav bevissthetsgrad, siden han fikk slag for andre gang på kort tid i januar 2006.

Forrige artikkelKerry lovet PA 23,5 milliarder kroner i bistand
Neste artikkelBetter Place slått konkurs
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no