– Arafat løy da han fordømte terror

Yasser Arafat ble motvillig presset til å fordømme terrorangrep i Israel. – Men det var ikke sant at han var imot drap på sivile, sier tidligere livvakt til BBC.

Muhammed Al-Daya, som var livvakt for Yasser Arafat i mange år, forteller om sjefens forhold til sannheten på BBC. (Skjermdump fra BBC, via Memri)
Muhammed Al-Daya, som var livvakt for Yasser Arafat i mange år, forteller om sjefens forhold til sannheten på BBC. (Skjermdump fra BBC, via Memri)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Muhammed Al-Daya var livvakt for tidligere PLO-leder Yasser Arafat. 3. april 2014 ga han et intervju til BBC Arabic hvor han bekrefter anklagene om at Arafat var en løgner. Eksempelet han gir på PLO-lederens løgn er også talende for Nobelprisvinnerens verdier.

I klippet som Memri har publisert på YouTube, begynner BBCs journalist med å gjengi anklagen om at Arafat var en løgner.

– Islam tillater at du lyver i tre tilfeller: For å forlike to mennesker. (…) Dersom konen din er stygg, har du lov til å si til henne at hun er den vakreste kvinnen i verden. Det tredje tilfellet er politikk. Du har lov til å lyve i politikken, sier Al-Daya.

– Så du bekrefter at… [Arafat var en løgner], sier journalisten.

– Ja, avbryter Al-Daya.

– Så han pleide å lyve mens du var til stede?

– Abu Ammar [Arafats æresnavn]? Ja. Da det var en [selvmords]bombe i Tel Aviv, for eksempel, ville han si… Dette ville skje på grunn av press, spesielt fra [Egypts] president Hosni Mubarak. Mubarak ringte Arafat og sa til ham: “Fordøm det, ellers vil de [Israel] gjøre slutt på deg.” Arafat svarte Mubarak: “Mr. President, vi er martyrer. De [israelerne] har ødelagt oss. De har massakrert oss.” Men Mubarak sa til ham: “Fordøm det, ellers vil de gjøre slutt på deg.”

Deretter ville Arafat fordømme bombeangrepet på sin egen spesielle måte. Han sa: “Jeg er imot drap på sivile.” Men det var ikke sant, sier Al-Daya.

Se hele klippet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mOga7wfly3A[/youtube]

Det er organisasjonen The Middle East Media Research Institute (Memri) som har oversatt og publisert utdraget av intervjuet.

 

Forrige artikkelBennett: – Bare dra til FN
Neste artikkel– Vi har ikke lagt fra oss geværene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.