– Arafat løy da han fordømte terror

Yasser Arafat ble motvillig presset til å fordømme terrorangrep i Israel. - Men det var ikke sant at han var imot drap på sivile, sier tidligere livvakt til BBC.
Muhammed Al-Daya, som var livvakt for Yasser Arafat i mange år, forteller om sjefens forhold til sannheten på BBC. (Skjermdump fra BBC, via Memri)
Muhammed Al-Daya, som var livvakt for Yasser Arafat i mange år, forteller om sjefens forhold til sannheten på BBC. (Skjermdump fra BBC, via Memri)

Muhammed Al-Daya var livvakt for tidligere PLO-leder Yasser Arafat. 3. april 2014 ga han et intervju til BBC Arabic hvor han bekrefter anklagene om at Arafat var en løgner. Eksempelet han gir på PLO-lederens løgn er også talende for Nobelprisvinnerens verdier.

I klippet som Memri har publisert på YouTube, begynner BBCs journalist med å gjengi anklagen om at Arafat var en løgner.

– Islam tillater at du lyver i tre tilfeller: For å forlike to mennesker. (…) Dersom konen din er stygg, har du lov til å si til henne at hun er den vakreste kvinnen i verden. Det tredje tilfellet er politikk. Du har lov til å lyve i politikken, sier Al-Daya.

– Så du bekrefter at… [Arafat var en løgner], sier journalisten.

– Ja, avbryter Al-Daya.

– Så han pleide å lyve mens du var til stede?

– Abu Ammar [Arafats æresnavn]? Ja. Da det var en [selvmords]bombe i Tel Aviv, for eksempel, ville han si… Dette ville skje på grunn av press, spesielt fra [Egypts] president Hosni Mubarak. Mubarak ringte Arafat og sa til ham: “Fordøm det, ellers vil de [Israel] gjøre slutt på deg.” Arafat svarte Mubarak: “Mr. President, vi er martyrer. De [israelerne] har ødelagt oss. De har massakrert oss.” Men Mubarak sa til ham: “Fordøm det, ellers vil de gjøre slutt på deg.”

Deretter ville Arafat fordømme bombeangrepet på sin egen spesielle måte. Han sa: “Jeg er imot drap på sivile.” Men det var ikke sant, sier Al-Daya.

Se hele klippet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mOga7wfly3A[/youtube]

Det er organisasjonen The Middle East Media Research Institute (Memri) som har oversatt og publisert utdraget av intervjuet.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelBennett: – Bare dra til FN
Neste artikkel– Vi har ikke lagt fra oss geværene
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise