Medhjelper til Rabin-morder løslatt

Hagai Amir ble fredag morgen løslatt fra Ayalon fengsel. I over 16 år har han sonet en dom på enecelle for medvirkning til drapet på daværende statsminister Yitzhak Rabin i 1995.

Hagai Amir ble møtt av familiemedlemmer, journalister og demonstranter da han ble løslatt fredag morgen. (Skjermdump fra video på ynetnews.com)
Hagai Amir ble møtt av familiemedlemmer, journalister og demonstranter da han ble løslatt fredag morgen. (Skjermdump fra video på ynetnews.com)

Medlemmer av Amirs familie hentet han utenfor fengselet. Omkring 40 venstreorienterte aktivister var på plass for å protestere mot løslatelsen.

Venner sier den løslatte fangen ikke uttrykker noe anger eller sorg for brorens drap på Rabin. Han mener handlingen var nødvendig for å “forhindre blodsutgytelse”. Den høyreekstreme aktivisten Noam Federman, som også ønsket Amir velkommen ved løslatelsen, uttrykte seg slik til Ha’aretz: “Rabin forårsaket død til tusenvis av jøder. Jeg støtter ikke mord, men selv i dag, har jeg ingen tårer for ham [Rabin]. Vi vil måte ham [Amir] med varme og lage en fest for ham.”

Rabins barnebarn Noa Rothman kommenterte løslatelsen på sin Facebook-side.

“Noen ganger lurer jeg på om det ville vært letter å gi opp, og oppdra mine barn et annet sted. Seksten og et halvt år er gått, og det er så smertefullt og frastøtende som det var i går. Jeg ønsker å skrike, men hva kan jeg si? Jeg gir ikke opp dette stedet. Det er mitt hjem. Mitt språk. Mitt land… Jeg vil bite meg i leppen, og det samme vil min familie. Vi vil respektere vårt demokrati og forsvare det, og håpe at en dag vil det gjøre det samme for oss.”

I 2006 fikk Amir forlenget sin opprinnelige soningstid med ett år, etter å ha framsagt trusler mot statsminister Ariel Sharon i forbindelse med tilbaketrekningen fra Gaza-stripen.

Rabins drapsmann, Yigal Amir, soner livstidsdom.

– Yigal skulle fått dødsdom og blitt henrettet for drapet på Rabin, sa Avi Dichter torsdag. Han er Knesset-medlem for Kadima og tidligere sjef for sikkerhetstjenesten Shin Bet.

 

Forrige artikkelDebatt om jødehat i Litteraturhuset mandag
Neste artikkelHamas: – I hemmelige samtaler med fem europeiske regjeringer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.