Medhjelper til Rabin-morder løslatt

Hagai Amir ble møtt av familiemedlemmer, journalister og demonstranter da han ble løslatt fredag morgen. (Skjermdump fra video på ynetnews.com)
Hagai Amir ble møtt av familiemedlemmer, journalister og demonstranter da han ble løslatt fredag morgen. (Skjermdump fra video på ynetnews.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Medlemmer av Amirs familie hentet han utenfor fengselet. Omkring 40 venstreorienterte aktivister var på plass for å protestere mot løslatelsen.

Venner sier den løslatte fangen ikke uttrykker noe anger eller sorg for brorens drap på Rabin. Han mener handlingen var nødvendig for å “forhindre blodsutgytelse”. Den høyreekstreme aktivisten Noam Federman, som også ønsket Amir velkommen ved løslatelsen, uttrykte seg slik til Ha’aretz: “Rabin forårsaket død til tusenvis av jøder. Jeg støtter ikke mord, men selv i dag, har jeg ingen tårer for ham [Rabin]. Vi vil måte ham [Amir] med varme og lage en fest for ham.”

Rabins barnebarn Noa Rothman kommenterte løslatelsen på sin Facebook-side.

“Noen ganger lurer jeg på om det ville vært letter å gi opp, og oppdra mine barn et annet sted. Seksten og et halvt år er gått, og det er så smertefullt og frastøtende som det var i går. Jeg ønsker å skrike, men hva kan jeg si? Jeg gir ikke opp dette stedet. Det er mitt hjem. Mitt språk. Mitt land… Jeg vil bite meg i leppen, og det samme vil min familie. Vi vil respektere vårt demokrati og forsvare det, og håpe at en dag vil det gjøre det samme for oss.”

I 2006 fikk Amir forlenget sin opprinnelige soningstid med ett år, etter å ha framsagt trusler mot statsminister Ariel Sharon i forbindelse med tilbaketrekningen fra Gaza-stripen.

Rabins drapsmann, Yigal Amir, soner livstidsdom.

– Yigal skulle fått dødsdom og blitt henrettet for drapet på Rabin, sa Avi Dichter torsdag. Han er Knesset-medlem for Kadima og tidligere sjef for sikkerhetstjenesten Shin Bet.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag